metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
klet ~klet (Gość)12.05.2010 06:38

"Owca" napisał(a):
Jeśli chodzi o ciągłość ścieżek w Piotrkowie to jest normalnie dramat. Z tego co pamiętam, to zgodnie z przepisami na każdym skrzyżowaniu na Sulejowskiej należałoby zejść z roweru i przeprowadzić, bo nie ma tam przejazdów. Co ciekawe jest to podobno zrobione z premedytacją "dla bezpieczeństwa rowerzystów".
Fragment przy Lidlu już też został przytoczony.
Dla mnie jednak hitem ostatnich miesięcy jest przejazd przez Jerozolimską przy rondzie. Pasy namalowane są tam, gdzie biegnie ścieżka, natomiast na przejazd wchodzimy idąc chodnikiem. Nie wiem "co autor miał na myśli", ale chyba nie był w pełni władz umysłowych projektując ten przejazd :/
Co do kostki to nie chce mi się pisać po raz kolejny, ale dlaczego nie możemy brać przykładu z bardziej rozwiniętych państw? Skoro tam pewne metody się sprawdziły to dlaczego z tego nie skorzystać? Nawet w Piotrkowie mamy przykład jak powinno się budować drogi rowerowe (przy Focusie), ale nasza kochana władza raczej nie dopuszcza do siebie myśli, że ktoś może mieć większą wiedzę na ten temat od nich. :|

Ostatnio słyszałem/czytałem, że rząd, jakaś organizacja lub ktoś tam chce ten przepis zmienić tak by to rowerzyści na ścieżce posiadali pierwszeństwo bez schodzenia z roweru co 50-100m. To auta skręcając np: z Sulejowskiej w boczne ulice musiały by ustąpić przejazdu rowerzyście.

00

klet ~klet (Gość)11.05.2010 09:58

Mam serio pytanie bo naprawdę nie wiem gdzie w Piotrkowie Tryb. są al.Concordii ???

00

wujek dobra rada ~wujek dobra rada (Gość)11.05.2010 10:05

to jest chyba ten kawałek obwodnicy między słowackiego a sikorskiego

00

Fatal Fatalranga11.05.2010 10:06

Może jeszcze ich nie ma ;p

00

anty ~anty (Gość)11.05.2010 10:27

Al. Concordii??? Może za krótko mieszkam w tym mieście ale naprawdę nie wiem gdzie jest taka ulica. Dziwna nazwa.

00

ewask1965 ~ewask1965 (Gość)11.05.2010 10:28

Mam ten sam problem co Klet... Pierwsze słyszę o al.Concordii... Gdzie to jest???

00

bizon bizonranga11.05.2010 11:18

al. Concordii to obwodnica za pętlą

00

epiotrkow2 ~epiotrkow2 (Gość)11.05.2010 11:22

Cytuję:
to jest chyba ten kawałek obwodnicy między słowackiego a sikorskiego

Dokładnie. To fragment trasy N-S.

00

klet ~klet (Gość)11.05.2010 11:50

"epiotrkow2" napisał(a):
Dokładnie. To fragment trasy N-S.

A kto taką nijaką nazwę wymyślił ?

00

Drake ~Drake (Gość)11.05.2010 11:52

No i fajnie :) . Mogliby wybudować jeszcze taką wokół Bugaju.Bo na razie u nas buduje się tylko przy ruchliwych ulicach.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat