metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
szczepan ~szczepan (Gość)19.01.2010 10:12

Cytuję:
Przede wszystkim chcemy jednak, żeby ta fontanna wyglądała inaczej, żeby radowała piotrkowskie dzieci, żeby to było miejsce spacerów, refleksji i odpoczynku - dodaje rzecznik.

Skoro ma być to TYLKO renowacja to z definicji, nie może wyglądać inaczej. Myślę, że na tego typu inwestycje najpierw powinien być KONKURS "na fontannę" a później wybór wykonawcy. A tak wygra najtańsza oferta, lokalnego "dewelopera", który zrobi minimalistyczny kosztorys i gdzieś będzie miał wygląd tego miejsca.

Komentarz był edytowany przez autora: 19.01.2010 10:13

00

motyl ~motyl (Gość)19.01.2010 10:15

Zapewne wykonawca jest już dawno znany, a konkurs no cóz dla picu jak zawsze... (chciałbym się mylić).

00

szczepan ~szczepan (Gość)19.01.2010 10:19

Ale wiesz mi chodzi o konkurs architektoniczny, poprzedzający przetarg na wykonanie najlepszej koncepcji wybranej najlepiej przez mieszkańców przy udziale ekspertów z z wydziału architektury... ehhh rozmarzyłem się ;). Ale chyba rzecznik z dumą już przesądził

Cytuję:
Oczywiście, jak zwykle w przetargach w Piotrkowie, zwycięży najniższa cena.

trzeci świat niestety

00

motyl ~motyl (Gość)19.01.2010 10:38

"szczepan" napisał(a):
Ale wiesz mi chodzi o konkurs architektoniczny

Widocznie nie ma takiego zapotrzebowania na takie usługi... mówię o zapotrzebownaiu na miejskie zlecenie dla odpowiedniego człowieka.

00

zet ~zet (Gość)19.01.2010 11:03

no przydałby sie projekt jak fontanna ma wygladac po przebudowie. kwota przetargu jest dosc wysoka wiec fajnie byloby wiedziec jaki efekt jest planoway za taka kase.

00

klet ~klet (Gość)19.01.2010 11:27

W artykule jest zagadka :D 540 tyś zł toż to nieprawda zakładam się o obcięcie włosów na głowie, że brakuje w tej kwocie jeszcze zera czyli 5,4 mln zł :D Ale trzymam kciuki by tanio wyszło :)

00

ziiomek ~ziiomek (Gość)19.01.2010 11:46

niech zrobią śpiewającą fontanne jąk w Toruniu bądź innych miastach, że można będzie usiąść posłuchać muzyki i popatrzyć jąk woda tańczy przy tej muzyce, ale niestety pewnie zrobią krań sikający tylko do góry...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.01.2010 11:53

"klet" napisał(a):
W artykule jest zagadka :D 540 tyś zł toż to nieprawda zakładam się o obcięcie włosów na głowie, że brakuje w tej kwocie jeszcze zera czyli 5,4 mln zł :D Ale trzymam kciuki by tanio wyszło :)

Murek też miał 100 tys. zł kosztować.

00

Staruszek ~Staruszek (Gość)19.01.2010 14:09

Mam już swoje lata,ale to chyba będzie już dziesiąta przebudowa tej fontanny.Jak nie wierzycie młodzi to spytajcie rodziców.

00

klet ~klet (Gość)19.01.2010 14:20

Pytania:
1) Kto jest autorem tego projektu ?
2) Czy tylko jeden wykonawca wziął udział w konkursie na przebudowę fontanny ?
3) Czy Władza już zaklepała projekt ?
4) Czy mieszkańcy, którzy mieszkają w tym mieście będą mieć prawo wyboru najlepszego ich zdaniem projektu, jeśli jest ich kilka i już władza nie zaklepała jednego ?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat