Skoro ma być to TYLKO renowacja to z definicji, nie może wyglądać inaczej. Myślę, że na tego typu inwestycje najpierw powinien być KONKURS "na fontannę" a później wybór wykonawcy. A tak wygra najtańsza oferta, lokalnego "dewelopera", który zrobi minimalistyczny kosztorys i gdzieś będzie miał wygląd tego miejsca.
Zapewne wykonawca jest już dawno znany, a konkurs no cóz dla picu jak zawsze... (chciałbym się mylić).
Ale wiesz mi chodzi o konkurs architektoniczny, poprzedzający przetarg na wykonanie najlepszej koncepcji wybranej najlepiej przez mieszkańców przy udziale ekspertów z z wydziału architektury... ehhh rozmarzyłem się ;). Ale chyba rzecznik z dumą już przesądził
trzeci świat niestety
Widocznie nie ma takiego zapotrzebowania na takie usługi... mówię o zapotrzebownaiu na miejskie zlecenie dla odpowiedniego człowieka.
no przydałby sie projekt jak fontanna ma wygladac po przebudowie. kwota przetargu jest dosc wysoka wiec fajnie byloby wiedziec jaki efekt jest planoway za taka kase.
W artykule jest zagadka :D 540 tyś zł toż to nieprawda zakładam się o obcięcie włosów na głowie, że brakuje w tej kwocie jeszcze zera czyli 5,4 mln zł :D Ale trzymam kciuki by tanio wyszło :)
niech zrobią śpiewającą fontanne jąk w Toruniu bądź innych miastach, że można będzie usiąść posłuchać muzyki i popatrzyć jąk woda tańczy przy tej muzyce, ale niestety pewnie zrobią krań sikający tylko do góry...
Murek też miał 100 tys. zł kosztować.
Mam już swoje lata,ale to chyba będzie już dziesiąta przebudowa tej fontanny.Jak nie wierzycie młodzi to spytajcie rodziców.
Pytania:
1) Kto jest autorem tego projektu ?
2) Czy tylko jeden wykonawca wziął udział w konkursie na przebudowę fontanny ?
3) Czy Władza już zaklepała projekt ?
4) Czy mieszkańcy, którzy mieszkają w tym mieście będą mieć prawo wyboru najlepszego ich zdaniem projektu, jeśli jest ich kilka i już władza nie zaklepała jednego ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!