metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
burka ~burka (Gość)26.10.2010 21:42

jechalam tym rondem i bylo wszystko ok, ale boje sie, ze zima to bedda tam niezle problemy

00

Aman Amanranga26.10.2010 21:55

"mol" napisał(a):
jedynie kierowcy wyjeżdżający z Polnej będą najbardziej bezpieczni.

Oj nie byłbym tak pewny jak mi ktoś przy....rzy w bok jadąc z górki gdy będę wyjeżdżał z Polnej.

00

ufo ~ufo (Gość)26.10.2010 22:02

"burka" napisał(a):
jechalam tym rondem i bylo wszystko ok, ale boje sie, ze zima to bedda tam niezle problemy
report cytat

Do zimy to i metro w Piotrkowie będzie.Trolejbusy do wiosny,a latem to i gondolą się popłynie..Strawą.

00

Gość ~Gość (Gość)26.10.2010 22:21

No masakra totalna to rondo. Gorzej głupiego pomysłu nie widziałem. Codziennie rano i jadę tą drogą i można było sobie spokojnie przejechać a teraz weź się zatrzymaj a potem rozpędzaj auto pod górkę. Do tego uważaj teraz na tych co się nie będą umieli połapać albo oleją znaki i pojadą na pamięć. Co za idiota to wymyślił. Grrr...

00

maddox ~maddox (Gość)26.10.2010 22:24

"bartPan" napisał(a):
spróbuj wyjechać z polnej ok. godz. 16 !!!

Nie raz mi się zdarzało i nie miałem problemu żeby wyjechać w ciągu 3-5 minut czyli tyle ile trwają zmiany na niektórych światłach. Jeśli Ty masz z tym problem, to wyjeżdżaj z innej strony osiedla albo planuj trasę tak, żeby jechać tylko w prawo. Ronda nie zawsze usprawniają ruch, np. z Topolowej w godzinach szczytu nie da się wyjechać bo z ronda (Kostromska/Łódzka/Rolnicza) na Łódzką zjeżdża sznur samochodów. Jestem jak najbardziej za rondami na osiedlowych ulicach ale nie głównych arteriach i ulicach miasta, a już na pewno nie w tym rozmiarze.
Sąsiada właściwie mógłbym nie komentować, ale mam jedno pytanie: Jak odniosłeś się do moich argumentów merytorycznych? Czy jedyne co potrafisz to "wycieczki" osobiste? Napisałem co uważam, jak się z tym nie zgadzasz to obal moje argumenty a nie wsiadasz na mnie. To świadczy raczej o tym, że nie masz nic ciekawego do powiedzenia.
Ja nie krytykuję wszystkiego i nie znam się na wszystkim. Jestem kierowcą i jeżdżę sporo. Ale nie trzeba być ekspertem, żeby widzieć, że to rondo więcej psuje niż ułatwia. Lubię przemyślane decyzje, ta do nich nie należy. Należy natomiast do kategorii "władza musi pokazać, że coś robi".
maddox logout

Komentarz był edytowany przez autora: 26.10.2010 22:26

00

mol molranga26.10.2010 22:50

"Aman" napisał(a):
"mol" napisał(a):
jedynie kierowcy wyjeżdżający z Polnej będą najbardziej bezpieczni.
Oj nie byłbym tak pewny jak mi ktoś przy....rzy w bok jadąc z górki gdy będę wyjeżdżał z Polnej.

Miałem na myśli, że nikt hamujący za Tobą nie będzie zjeżdżał z górki.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)27.10.2010 11:11

"Gosc" napisał(a):
Co za idiota to wymyślił. Grrr...

Jest taki,jest!!!

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)27.10.2010 12:44

I rondo, i artykuł bardzo mi się podoba.
Artykuł dlatego, że mój samochód jest ujęty na zdjęciu :P
Natomiast samo rozwiązanie jest ogromnym ułatwieniem dla osób wyjeżdżających z Polnej. Rondo daje każdemu równe szanse do włączenia się do ruchu. Większość jadących skręca z Polnej w lewo, w stronę Focusa, to popularny skrót, tym bardziej użyteczny w czasach remontów dróg. Postulat

"maddox" napisał(a):
planuj trasę tak, żeby jechać tylko w prawo

chyba jest nie na miejscu. Podobnie jak narzekania innego użytkownika, że trudno auto rozpędzić pod górkę. Myślałem że to problem rowerów.
Ciekawie natomiast mol napisał - zobaczymy w zimie, ale do tego czasu kierowcy jeżdżący na pamięć zakodują sobie, że rondo jest. Dużo bardziej niebezpieczne były wymuszenia, jak ktoś pruł Kostromską z górki, a kierowcy z Polnej szukali jakiejś luki, by się zmieścić.
W każdym razie - rondo na duży plus. Sam jeżdżę też Kostromską, dużo częściej niż Polną i to rondo mi nie przeszkadza.
Jedynym utrudnieniem wczoraj była jedna pani, która jadąc od Focusa zablokowała ruch na Kostromskiej, nie wjeżdżając na rondo póki się ulica Polna nie przeczyściła. Bo przecież jadą z prawej strony... Ale to już kwestia "kunsztu" naszych kierowców...

00

marianna ~marianna (Gość)27.10.2010 14:24

"Waldemar" napisał(a):
Artykuł dlatego, że mój samochód jest ujęty na zdjęciu

Minibus, Waldku, tak? Mam nadzieję, że wrzucasz każde 2 złote na kasę fiskalną, uczciwość to podstawa:)

00

sklave ~sklave (Gość)27.10.2010 14:27

"Waldemar" napisał(a):

no to zobacz to
http://www.youtube.com/results?search_query=g%C3%B3rka+szczecin&aq=0
No to kiedy podziemne przejścia na Kostromskiej?????

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat