ludzie po śmietnikach szukają jedzenia a oni wydają krocie na fanaberie piotrkowskich pseudo elit Wstyd WIELKI WSTYD !!! i niegospodarność
Zapraszam do Kassel (NIEMCY), tam co 4 lata odbywa się ogromna impreza performerska. Ludzie przyjeżdżają z całego świata oglądać podobne spektakle, występy, pokazy, instalacje (bardzo dziwne). Miasto ma olbrzymią promocję. Byłem widziałem.
Przepraszam Was !
Smutne, piotrkowianie nie mają pracy a na taki syf ile kasy idzie ???
Wreszcie ktoś może mnie uświadomić
ile MIASTO PIOTRKÓW NA TO WYDAJĘ ?
Do Referendum też to się przyda.
Miasto wydało publiczne pieniądzę na "dziwne przedstawienia" które ogląda średnio 25 osób. W tym połowa widzów to pseudo artysci. Panie prezydencie, kto panu doradza?
Tutaj masz, ile miasto na to wydaje:
http://www.pospoliteruszenie.org/wywiad%20z%20piotrem%20gajda.htm
No a policz tak sobie ile to czasu na forach spędzają tylko sami urzędnicy magistratowi ci najważniejsi???
I jaką kasę za to biorą???
Walczą z tymi co nieprzychylne opinie o nich piszą zamiast zajmować się tym do czego zostali wybrani.
Czyli tak po prostu dbać o nasze wspólne dobro!!!
A jak dbają to widać i słychać.
Słodka sielanka.
Pyk, pyk, pyk z fajeczki.
Cyk, cyk, cyk z flaszeczki.
Foto:
PIOTR - kowski ŻYŁA.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Jeżdżę na wystawy i festiwale sztuki (w tym za granicę) i stanowczo jestem za oddzieleniem ziarna od plew, bo pod płaszczykiem nowoczesnej sztuki serwuje się społeczeństwu Piotrkowa syf i malarię. Pamiętam "akt natchnionej sztuki" tzn. nagusieńkiego Węgra, który pędził przez ulice wspomagany przez roześmianą grupę dzieciaków - coś pozytywnego może w tym było, pewnie lekcja anatomii, ale nie sztuka.
Wiem też o nadużyciach symboli religijnych, o publicznym goleniu krocza (taki "akt sztuki" odbywa się codziennie na porodówce, nie trzeba zapraszać pseudoartystów i ich opłacać).
Taką sztukę mamy za darmo na całym świecie, a to kloszard, a to jakiś niepełnosprawny umysłowo, zresztą sami jesteśmy komiczni. Każdy z nas mógłby być takim artystą. Osobiście widziałam, jak jakiś facet sikał pod tym dziełem sztuki przy rondzie, ludzie głośno się oburzali, że władza na to pieniądze daje i wstyd mi się zrobiło.
Podczas wizyty angielskiej delegacji z którą miasto podpisywało umowę o partnerstwie jeden z Anglików poślizgnął się na chodniku na psiej kupie i bardzo był oburzony, że coś takiego możliwe jest w centrum miasta. Ot, taka interakcja w Piotrkowie...
I finansuje miasto taki pseudoartyzm, pokazywanie gołej pupy, stawianie murków itp.?
Czy ludzie, którzy organizują te imprezy artystyczne są tak wypaleni, że nic lepszego nie przychodzi im do głowy?
Jeśli oni chcą tu realizować swe chore wizje, to mają do tego prawo, ale ZA WŁASNE PIENIĄDZE, prezydencie Chojniak!
Zanim upadała każda cywilizacja, wcześniej upadała kultura. Wszystko wskazuje, że tak jest i teraz. KRES.
Na koniec, co jest dziełem sztuki?
Dziełem sztuki, wytworem umysłu ludzkiego i pracy rąk są np. organy w kościele Jezuitów.
Dziełem sztuki jest utwór muzyczny, np. kompozycja Bacha, choćby fuga D-dur (BWV 532).
Dziełem sztuki jest wykonanie tego utworu na wspomnianym instrumencie przez wykonawcę-organistę.
To są DZIEŁA sztuki. To jest SZTUKA. To są ARTYŚCI i TWÓRCY. To jest TWÓRCZOŚĆ.
To jest KUNSZT.
Jak do tych DZIEŁ, ba! ARCYDZIEŁ! przystają ŚMIECI proponowane na "Interakcjach"?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!