metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ilidan ilidanranga07.06.2011 16:38

"frank-sinatra" napisał(a):
TO NIE KOTY TO KUNA. ZNAJOMOŚCI TEMATU BRAKUJE.

to byl napewno krol Juljan

00

xyz ~xyz (Gość)08.06.2011 07:22

Każdy sobie dyskutuje na temat, jaki mu odpowiada. Mowa, to nasza najskuteczniejsza forma komunikacji, a temat wcale nie jest błahy, bo dotyczy żywych istot, a nie jakiś dupereli, o których przecież też na forum często dyskutujesz Top Komentatorze

00

strażak ~strażak (Gość)08.06.2011 08:24

to na pewno nie kot przegryzł przewody
nie raz pod maska miałem kota albo dwa, małe i duże i nigdy one przewodów nie przegryzły ale szczur to owszem :) złapałem go na gorącym uczynku i kotki pomogły się z nim rozprawic
mieszkam na wsi i widze co robia koty a co szczury.bez któw to dopiero by było :D

00

P51 ~P51 (Gość)08.06.2011 12:48

"d." napisał(a):
Ja nie jest weterynarzem, a koty trafiają pod opiekę specjalistów, więc pytaj ich. Wiem tylko, że taka praktyka jest bezpieczna i skuteczna a precyzyjnych nazw nie znam, nie muszę. Np. Fundacja Kocia Mama od listopada 2010 roku w Piotrkowie wysterylizowała ponad kilkadziesiąt zupełnie dzikich kotów (nićmi, których nie trzeba zdejmować) -

Jak widać - jak każda osoba kochająca zwierzątka jesteś głucha na rzeczowe argumenty. Chodziło mi o to,że osoby,które w życiu nie widziały nici chirurgicznych,nie mówiąc o ich zakładaniu i zdejmowaniu, zabierają głos o wyższości nici wchłanialnych nad niewchłanialnymi w odniesieniu do stressogenności rękoczynów dla kotka...

00

P51 ~P51 (Gość)08.06.2011 12:53

"strazak" napisał(a):
to na pewno nie kot przegryzł przewody
nie raz pod maska miałem kota albo dwa, małe i duże i nigdy one przewodów nie przegryzły ale szczur to owszem :)

Faktycznie , kociska są cwane i byle kable im do gryzienia nie smakują.Co innego wygrzewać się na ciepłym silniku obsikując śmierdzącym moczem ten "swój" teren.Sama rozkosz.
Kolega kiedyś nichcący uruchamiając auto wciągnął takiego koczującego w silniku sierściucha w pasek klinowy.Jak usiłował mu pomóc i wyciągnąć z opresji-został dotkliwie podrapany...
Koty to dranie... ;-)

00

d. ~d. (Gość)08.06.2011 14:18

"P51" napisał(a):
Jak widać - jak każda osoba kochająca zwierzątka jesteś głucha na rzeczowe argumenty. Chodziło mi o to,że osoby,które w życiu nie widziały nici chirurgicznych,nie mówiąc o ich zakładaniu i zdejmowaniu, zabierają głos o wyższości nici wchłanialnych nad niewchłanialnymi w odniesieniu do stressogenności rękoczynów dla kotka...

Jeśli już to głuchy :P A poza tym, nie muszę Ci niczego udowadniać. Opinia weterynarzy i ich doświadczenie są dla mnie istotne i tyle w temacie.

00

olo ~olo (Gość)10.06.2011 16:26

Czy wiadomo coś, jak potoczyła się sprawa. Bo my tu gadu gadu, a biedny facet może już buli naciągaczowi za te pogryzione kable...

00

Kocia_Mama_PT ~Kocia_Mama_PT (Gość)11.06.2011 10:22

"olo" napisał(a):
Czy wiadomo coś, jak potoczyła się sprawa. Bo my tu gadu gadu, a biedny facet może już buli naciągaczowi za te pogryzione kable...

Z punktu widzenia kotów sytuacja wygląda dobrze :) Są już stopniowo sterylizowane, a w przypadku chorych - leczone. Maluszkom mieszkającym w piwnicy, które szybko polubiły towarzystwo człowieka szukamy nowych domów. Kocięta są zdrowe i odrobaczone. Mają założone książeczki zdrowia.
Tu jest jedno z nich już gotowe do adopcji: http://www.epiotrkow.pl/ogloszenia/ogloszenie,5792

Komentarz był edytowany przez autora: 11.06.2011 10:25

00

Zuzanna ~Zuzanna (Gość)11.06.2011 10:46

Temat: sierściuchy i kocie mamy powinien zostać już zamknięty.

00

xyz ~xyz (Gość)11.06.2011 13:49

"Zuzanna-" napisał(a):
Temat: sierściuchy i kocie mamy powinien zostać już zamknięty.

A co Ty się Zuzka tak pieklisz :P Kot Cię ukąsił?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat