Całkiem niezłe foty. Powinniście spróbować po ciemku byłoby jeszcze ładniej.
Co ty ... raczej pogratuluje optymizmu i radości życia. Albo czołgu :)))
Znowu zima zaskoczyła!. Jak nie było śniegu wszyscy byli przygotowani!- żart.
Za drogi w Piotrkowie odpowiada Miejski Zarząd Dróg na Belzackiej. Jest dział zajmujący się stanem dróg.
Tel. 44 733 92 53
Jak nie odśnieżą to tam dzwonić. Oprócz tego telefon do sekretariatu Prezydenta Miasta tel. 0-44 732 77 33, 0-44 732 77 34, Przewodniczącego Rady Miasta.
To co się dzieje w Piotrkowie to coś niesamowitego. Byłem dzisiaj w Tomaszowie i Opocznie i tam sytuacja wygląda duuużo lepiej. Drogi są przejezdne i czarne a nie jak na pierwszym zdjęciu...dwa pasy zasypane (z trzech) i drga biała. I to jest główna przelotowa droga? O ulicach i chodnikach położonych troszkę dalej od centrum aż szkoda gadać. Tragedia i tyle!!!
Nie lepiej gdybyś nie tracił czasu na wydzwanianie, a także na wypisywanie setek komentarzy po forach, tylko wyszedł z łopatą i sobie ten kawałek przed blokiem odgarnął? Może z sąsiadem, może sam..
To może jeszcze w czynie społecznym wyręczymy ROKE a co tam zreszta ROKA...PEUK wyręczmy:)))
A ja mam trochę inne zdanie.Po raz pierwszy od dobrych paru lat widzę dość mocne zaangażowanie firmy sprzątającej miasto.Jeszcze przed opadami śniegu widziałem kilkuosobowe grupy sprzątające nasze ulice. Spadł śnieg ( i to całkiem sporo bo ponad 20 cm w ciągu jednego dnia) a wy chcecie żeby za godzinę go nie było.Dziś np. widziałem na ul.Mickiewicza ludzi z Roki(napis na kamizelkach) z łopatami odnieżających chodnik.Byli też w innych miejscach.
Przy placu Kościuszki wszystkie chodniki i przejścia odśnieżone. Trochę inaczej jest z drogami(za co odpowiedzialny jest PEUK). Do Bełchatowa i w samym Bełchatowie drogi czarne ( sam dziś sprawdziłęm) a wjeżdzając do Piotrkowa zastanawiałem się czy nie założyć łańcuchów na koła. Trochę obiektywizmu Panie Prezydencie w artykułach na portalu miejskim. Maćkowiak zły bo nie posłuszny. A Pan takich nie lubi.Uprawiaj Pan politykę ale kulturalną i nie za publiczne pieniądze. Działanie bardzo niemoralne.
chyba żartujesz, ja nie widziałem żadnych grup ludzi którzy posypywaliby chodniki piaskiem.widać że ty pracuej w tej firmie i tak bronisz tej dziadoskiej firmie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!