metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
broda ~broda (Gość)30.12.2009 17:16

Cytuję:
Dyrektor Szpitala Rejonowego w Piotrkowie nie chce zgodzić się na zmniejszenie wartości kontraktów na świadczenia lekarskie. Kontrakty niższe od ubiegłorocznych zaproponował szpitalowi Narodowy Fundusz Zdrowia.

Czegoś tu nie rozumiem. W wywiadzie udzielonym telewizji pani minister Kopacz powiedziała, że kontrakty w 2010 roku będą na poziomie z roku 2009 ale nie niższe.
Poziom lecznictwa jest na wyższym poziomie niż w USA. Gdybym tego nie słyszał na własne uszy, może bym nie uwierzył...
Czyli w 2010 roku NFZ znowu zrobi nas w balona.
Całemu NFZ i pani Kopacz życzę w nadchodzącym 2010 roku - dużo zdrowia i mniej zakłamania!

Komentarz był edytowany przez autora: 30.12.2009 17:17

00

pacjent-realista ~pacjent-realista (Gość)30.12.2009 20:46

"broda" napisał(a):
Czegoś tu nie rozumiem. W wywiadzie udzielonym telewizji pani minister Kopacz powiedziała, że kontrakty w 2010 roku będą na poziomie z roku 2009 ale nie niższe.
Poziom lecznictwa jest na wyższym poziomie niż w USA.

Tez to słyszałem ale byłem przekonany, że oglądam kabarety.

"broda" napisał(a):

Czyli w 2010 roku NFZ znowu zrobi nas w balona.
Całemu NFZ i pani Kopacz życzę w nadchodzącym 2010 roku - dużo zdrowia i mniej zakłamania!

Robią nas ciągle w balona. A rządzącym życzę, aby musieli skorzystać z publicznej służby zdrowia tak jak każdy obywatel, czyli do kolejki i jak dożyjesz terminu ot moze zostaniesz przyjęty ( nie mylić z wyleczony)

00

zet ~zet (Gość)31.12.2009 08:27

to sa zarty. ja sie ubezpieczyłem prywtanie. leje na panstwowa sluzba zdrowia. zasrany NFZ. mam nadzieje ze decydujacy o kontraktach beda musieli duzo korzystac ze sluzby zdrowia publicznej i beda stali w kilkugodzinnych kolejkach.

00

P51 ~P51 (Gość)31.12.2009 11:40

zet - ale Ty sprawdź swoje ubezpieczenie,zanim wpadniesz w machinę rządzoną przez NFZ...
Bo może się okazać, że będziesz musiał pokryć wszystkie koszty leczenia w Poradni lub Szpitalu ( wysokie) z własnej kieszeni, a Twój ubezpieczyciel się na to wypnie, albo będzie długo się targował ze zwrotem kosztów...
W tym kraju najbezpieczniej być NIEUBEZPIECZONYM pijaczkiem, lumpem "spod mostu" ; ci mają obsługę full-wypas... Niechby tylko ktoś spojrzał na nich krzywo - piętnowanie w mediach takiego śmiałka gwarantowane!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat