Porównując te zdjęcia powyżej myślę sobie... ale to nie nadaje się do publicznego komentarza.
Po prostu - no comments!
To po to łupi się mieszkańców każąc płacić za parkingi, podwyższając cenę za wodę itd, żeby nie miał kto dopilnować odśnieżania? Do diabła z takim samorządem. Ktoś tu pisze ironicznie że wszystko w mieście jest pod patronatem pana prezydenta - może ten pan weźmie się wreszcie za to za co powinien.
Dzisiaj o 18 podjechałem po syna na Dąbrowskiego pod "Grunwald" i ręce mi opadły,zwały śniegu na płatnych miejscach parkingowych,przejeżdzałem pózniej koło Sezamu i sytuacja ta sama,kase za parkowanie biorą,ale żeby zrobić tam porządek to już chętnych nie ma.I dlatego płacił nie będe.Mogą mnie do sądu podać,wcześniej zrobie zdjęcia.
Pisałem już wcześniej o ogromnej różnicy między stanem dróg w Piotrkowie i Bełchatowie, dobrze, że redakcja zwróciła na to uwagę. U nas tylko kilometry biją, pług podniesiony to i paliwa mniej spali ;-) a przed Meblo Marketem to pewnie właściciel "poprosił" i odśnieżyli :-D.
Prezydent miasta taką wielką wagę przykładał do estetyzacji miasta, ale hałdy śniegu mu nie przeszkadzają.
Powinien teraz w ramach bicia się w pierś sam z łopatą i wizeprezydentami machać codziennie na Słowackiego po 3 godziny żeby ludzie widzieli, że coś działa w zakresie opadów śniegu.
dobrze ze odpady ustały to i sytuacja na drogach sie poprawiła:) ale w weekend znowu ma sypac i zowu biedny mzdik nie podoła....
Teraz na drogach jest w miarę, bo samochody trochę rozjeździły. Na dzisiejszy wieczór i noc zapowiadają intesnywne.... ale będzie jazda!!
http://www.twojapogoda.pl/
tutaj podają ostrzeżenia,może w naszym regionie spaść do 40 cm. śniegu,będzie wesoło.
Witam. Pacuje w firmie która posiada kilka koparko-ładowarek oraz samochód typu wywrotka. w dniach 7-8.10 wywozilismy zalegajacy śnieg z rynku trybunalskiego niestety naszą prace przerwano ponieważ ktos uznał że robimy to zbyt dokładnie i niepotrzebnie. W całym piotrkowie jest tyle sprzętu który ze względu na zime stoi nie uzywany że drogi powinny być tak samo czyste jak w bełchatowie. No ale poco dac ludziom prace? lepiej sprzet niech stoi my topmy sie w zwałach zalegajacego śniegu a firma odpowiedzialna za utrzymanie drog zaoszczędzi sobie pieniażki na premie.
łańcuchy - ludzie kupujcie łancuchy - kupujcie łopaty - póki nie za póżno - puki jeszcze są !!!
Ktoś wie może gdzie można kupić rakiety śnieżne(snowshoeing) - bo bym chciał kupić żeby po piotrkowie chodżić ???
http://syracuse.blox.pl/2009/01/Rakiety-sniezne.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!