I jeszcze taka ciekawostka z Suwałk
za: http://www.suwalki.info/news.php?id=6471
W niespełna 70-tysięcznych Suwałkach da się, tylko nie w Piotrkowie. Ale tam nie ma minibusów, urzednicy umieją pisać wnioski o fundusze unijne, a radni umieją liczyć, więc miasto ma pieniądze na nowe autobusy.
Minibus wrak pewnie nie miał hamulców sprawnych, więc kierowca ratował się ucieczką na chodnik. Precz z wrakami z ulic Piotrkowa. Apeluję o jazdę MZK-ami.
Pan. J. Krak popełnił przestępstwo ponieważ zrobił zdjęcie Urzędowi Poczty a tam jest zakaz fotografowania....;-)
ypt: Ten zakaz możesz sobie w buty wsadzić, będziesz wyższy. ;) Nie ma na to żadnej podstawy prawnej.
A co do minibusiarza - wg niego gwałtowne hamowanie to zatrzymanie samochodów przed przejściem dla pieszych w celu ustąpienia im pierwszeństwa. Jakieś 2 lata temu też jeden burak z firmy "Transport owiec" w tym samym miejscu prawie przejechał mi po palcach, nie ustępując pierwszeństwa na przejściu dla pieszych. Zgłosiłem to telefonicznie na policję, ale wisząca tuż obok kamera systemu monitoringu miasta jak zwykle nic nie widziała...
OK.
Autoerrata:
.
A dlaczego nie napisaliście jak wysoki mandat otrzymał i czy zatrzymano mu dowód rejestracyjny za brak hamulców?
mzetkowiec słusznie prawi!
Minibusy to w większości wraki prowadzone przez "mądrych inaczej" "kierowców".
A tłumaczenie "kierowcy" fajne! Też bym tak mówił,jakbym prowadził przerdzewiałą budę bez hamulców.
A może wcześniej "pan kierowca" ścigał sie zs swoim cieniem tuningowanym maluchem po "słowaku" i rozmarzył się we własnych wspomnieniach...? ;-)
Co bym nie powiedział, ale mzki nie są lepsze. Te "nowe" many jak wyczytałem to z 1990 roku :D. Także również polecam jazdę mzkami dopóki się nic nie stanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!