metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dcc69 dcc69ranga28.08.2009 20:07

MZK czeka na opinie o nowym rozkładzie a tu wojna na argumenty.
Ja jezdze swoim autem do pracy i nie wypowiadałbym sie gdybym nie znał sprawy ale ze moja zona czasami musi jechac autobusem stwierdziała tak zmiany:
- beznadziejnie napisany rozkład, na ul. Słowackiego przed 13 jadą prawie wszystkie linie na do FMG trzeba czekac"
Moja żona zeby dojechac do miejsca pracy musi jechac na pętle FMG Pioma bo do Carefura nie jedzie zadna linia. A mysle ze zawsze jakaś starsza osoba mogłaby podjechać sobie pod ten market i zrobić tansze zakupy z promocji.
Z czaszem wszyscy sie przyzwyczają ale to z czasem.

Komentarz był edytowany przez autora: 28.08.2009 20:08

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)28.08.2009 21:07

dcc69: Spytaj się ..... z Carrefoura, dlaczego nie chcą ponosić kosztów linii pod swój market? W innych miastach pod supermarkety są specjalne bezpłatne linie, koszty których pokrywają markety - nawet w takim Sieradzu czy Skierniewicach:
http://phototrans.eu/14,43226,0,Kapena_City_7_5C_SAM_5801.html - Sieradz
http://phototrans.eu/14,264562,0,MAN_NM222_ES_13899.html - Skierniewice
Ta pętla wykonywana do ubiegłego roku przez linię 4 była bez sensu - niepotrzebnie wydłużała czas przejazdu ludziom jadący do i z "Piomy".

00

jaaa ~jaaa (Gość)28.08.2009 22:55

Cytuję:
Wprowadzenie korekty nie będzie jednak polegało na zmianie trasy poszczególnych linii, ale na przykład na zmianie czasów w rozkładzie lub dołożeniu jeszcze jednej linii autobusowej

grzecznie pytam po co wystawiać opinie, skoro i tak niczego nie wniosą?!!! Z góry wiadomo, że nad trasą lini mzk "pracował sztab profesjonalistów", tylko czy aby z Piotrkowa? czy chociaż raz przebył tę trasę autobusem mzk czy tylko obserwował z przyciemnianych szyb swojego auta? To jest całkowita klapa- oto moja oficjalna opinia!!!

00

Piotr Korzeniowski ~Piotr Korzeniowski (Gość)29.08.2009 00:12

Oto jest przykład bezsensownego wydawania pieniędzy podatników! Dzięki działalności urzędników, prywatna komunikacja w Piotrkowie Trybunalskim już prawie nie istnieje! Minibusiarze nie tylko "nie doili" kasy gminnej, ale wpłacali do niej podatki {w przeciwieństwie do MPK}!
Ludzie z tras "niedochodowych" zamiast umawiać się na przejazdy na zasadzie dzisiaj ja podwiozę ciebie jutro ty mnie, lub korzystać z rowerów lub skuterów, oglądają się na samorząd gminny: bo "ON DA"! G...o da! Najpierw zabierze
w podatkach a później po wynagrodzeniu siebie da, ale ułamek
procenta zrabowanej kwoty! Potencjalny podatnik zawsze racjonalniej wyda swoje pieniądze na swoje potrzeby od najuczciwszego urzędnika wydającego pieniądze na potrzeby tegoż podatnika! Swego czasu Milton Friedman za to stwierdzenie dostał Nagrodę Nobla!

00

Anonim ~Anonim (Gość)29.08.2009 10:01

"Piotrkowianin" napisał(a):
W innych miastach pod supermarkety są specjalne bezpłatne linie, koszty których pokrywają markety - nawet w takim Sieradzu czy Skierniewicach:
http://phototrans.eu/14,43226,0,Kapena_City_7_5C_SAM_5801.html
- Sieradz
http://phototrans.eu/14,264562,0,MAN_NM222_ES_13899.html
- Skierniewice

Nie przesadzaj. Linii w Sieradzu już dawno nie ma, a w Skierniewicach jedzie 2 czy 3 razy na dzień, więc nie są to prawdziwie darmowe linie do marketów jakie znamy z dużych miast. Piotrków wcale nie jest gorszy w tym względzie.

00

maddox ~maddox (Gość)30.08.2009 09:20

Moim zdaniem zmiany poszły w dobrym kierunku a na opinie bym jeszcze poczekał. Bo teraz emocje biorą górę. Ja np. doceniam to, że teraz MZK nie jeździ wreszcie "stadami", dzięki temu jak mam jechać w kierunku centrum to naprawdę mogę tę chwilę poczekać na autobus.

00

K* ~K* (Gość)30.08.2009 10:41

"Piotr-Korzeniowski" napisał(a):
Minibusiarze nie tylko "nie doili" kasy gminnej, ale wpłacali do niej podatki {w przeciwieństwie do MPK}!

Ty chyba nie jesteś z Piotrkowa albo mieszkasz tu od niedawna. Minibusy Kurczyny zarejestrowane były na Śląsku i tam trafiały podatki a jeździli po naszych ulicach niszcząc je. Dopiero od niedawna zarejestrowali się u nas. I nie MPK bo to nie Łódź a MZK.

00

Mini ~Mini (Gość)30.08.2009 15:00

Ja nie przypominam sobie żebym podatki płacił na Ślasku Spółke Transportowiec tworza ludzie z Piotrkowa Trybunalskiego i płacą podatki w tym miescie.
A ulice nie zniszczyły busy tylko nasze ulice piotrkowswkie niszczą busy a zwłaszcza ul Wyzwolenia,Woj Polskiego,Zelazna,Slaska dawniej Sulejowska własnie a moze busy zniszczyły ulice Sulejowska.Pragne przypomniec ze to MZK mają o wiele ciezszy tonaz i do tego nadmiernie kopcą zatruwając środowisko

00

MANiek ~MANiek (Gość)31.08.2009 10:27

Tylko, że jak jadę autobusem MZK, to mam większą pewność, że nic się nie rozleci i dojadę do konkretnego miejsca, a w minibusie nigdy nic nie wiadomo...

00

Marian ~Marian (Gość)31.08.2009 14:42

Czegoś nie rozumiem. Skoro nowy rozkład jazdy MZK jest taki beznadziejny i idiotyczny, to skąd ta flustracja busiarzy, że są zblizoneczasy, że identyczne linie? Skoro pasażer woli busa, to pojedzie busem, choćby autobus MZK był 3 minuty przed busem. No chyba, że nowy rozkład jazdy MZK okazał się strzałem w dziesiątkę, a głos podnoszą sami busiarze chcący troszkę zamętu wnieść i zrobic "sztuczny szum", bo kaska z biletów siada. Odpowiedź poznamy zapewne za 2-3 miesiące...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat