metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
do komika ~do komika (Gość)14.09.2012 22:48

[cytat="Al-Bundy"]
Węglowodanów aromatycznych? A cóż za mędrzec te ulotki pisał? :)) Ktoś nie odróżnia węglowodanów od węglowodorów. W xylamitach stosowano chloropochodne węglowodorów aromatycznych i fenoli. Najlepiej całkiem usuńcie chemię ze szkoły, to wkrótce na hasło o wycieku tlenku wodoru będzie ogólna panika i sranie po nogach[/cytat
Już jestem zesrany!!! Od tego są nowe reformy i nowi ministrowie, aby uczeń posiadł jak najmniejszą wiedzę.Boje się SRAĆ dalej, bo żygać mi się chce, a już jestem odwodniony

00

widz ~widz (Gość)14.09.2012 22:55

cyt. - Wcześniejsze obawy rodziców i uczniów IV Liceum Ogólnokształcącego okazały się bezpodstawne. Remont budynku przy ulicy Broniewskiego - nowej siedziby IV LO i Gimnazjum nr 2, zakończył się na czas
Dlatego tez w dniu 13.09.2012 podczas kontroli sanepidu, kuratora łódzkiego okazało się, że ten remont to ściema. A władze z pasażu wysłali swoich szpiegów. Żaden z głównodowodzących nie pojawił się. A- p. Majczyna była następnego dnia przed 8 rano. Załatwiała potrzebne papiery...

00

taki sobie ~taki sobie (Gość)14.09.2012 23:21

wszystko to totalne kłamstwo - dziś szlifowali posadzki i nic na korytarzu nie było widać. Może by tak zacząć remontować Urząd Miasta - wtedy urzędaski powdychaliby sobie pyłku.I za oknem UM proponuję postawić dwie betoniary, tak jak u nas.

00

AMABA ~AMABA (Gość)14.09.2012 23:38

Faktem jest, ze ubrania młodzieży śmierdzą, zastanawiam się nad jednym: teraz mamy jeszcze takie pogody, że w klasach można otworzyc okna co będzie zimą?Moim zdaniem szkoda zarówno uczniów gimnazjum jak i liceum, rada miasta, władze miasta zadecydowali o tym przeniesieniu, dlatego proponuje jedną z sesji urządzic właśnie w budynku przy Broniewskiego, może jak posiedzą parę godzin w takich warunkach ( i nie pisze tu o ładnie wymalowanych ścianach) w tym "zapachu", przy mało przyjemnych odgłosach prowadzonego remontu to wtedy zrozumieją o co chodzi ludziom , którzy bronią uczniów tych szkół.

00

bezstronny ~bezstronny (Gość)15.09.2012 00:09

Brawo IV LO! Zamiast się uczyć ,protestujcie dalej. W przyszlym roku znowu połowa nie zda matury ;-)

00

SSSsss ~SSSsss (Gość)15.09.2012 07:40

Na ten moment to bardziej śmierdzi tam wszystkimi materiałami budowlanymi niż wilgocią czy innymi zjawiskami ... także nie bądźcie już tacy uprzedzeni... w tpsie gorzej "pachnie" i nikt nie robi tam afery

00

SZCZERBIEC SZCZERBIECranga15.09.2012 14:06

"bezstronny" napisał(a):

W ostatnim roku matura w 4LO wypadła lepiej jak np w 2LO.
Więc zapchaj się durnymi komentami. A ciekawe kto z was chciałby siedzieć w smrodzie i hałasie tyle godzin. TO NIE SĄ WARUNKI DO NAUKI. A zapach z TPS-u to perfuma przy tym z tego budynki.

00

s ~s (Gość)15.09.2012 16:28

Ale po co piszecie ,,To są nasze dzieci ,my je wychowujemy troszczymy się o nie to oni wybrali to liceum z siedziba przy wojska polskiego a nie broniewskiego gdzie SMIERDZI!!!! '' przecież nie ma żadnego problemu zeby to dziecko przepisać. Owszem tego zapachu juz sie nie wyeliminuje ale juz nie przesadzajcie ze jest tak zle. Chodzilem do tej szkoly 3 lata i nie narzekałem i dalej moglbym tam chodzić. A jeżeli sie komuś szkola nie podoba to niech ja poprostu zmieni i nie wypisujcie o szkole jaka ona nie jest. idzcie do tpsu sprawdzie jak tam jest to sie przekonacie ze to nie jedyna taka szkola w ktorej jest nieprzyjemny zapach.

00

Uczeń ~Uczeń (Gość)15.09.2012 21:21

Szczerbiec wątpię, że zapach z tepeesu to perfuma przy tym co jest w tym gimnazjum. Chodziłem do TPSu i uwierz mi śmierdzi tam gorzej niż w tym gimnazjum a za rządów obecnej pani dyrektor w TPSie warunki uległy znacznemu pogorszeniu...

00

j ~j (Gość)19.09.2012 08:09

Litościwie "pominę milczeniem" wytykany we wcześniejszych postach zwrot "węglowodany aromatyczne" :))))..
Ciekawy jestem czegoś innego - napisali, że :
"...Wraz z wymianą podłogi sali gimnastycznej usunięto ksylamit, który odkryto po zerwaniu parkietu. W miejsce starej nawierzchni ułożono nowy parkiet, ..."
- ciekawe, czy wymienione zostały tylko "ślepa" podłoga i parkiet, czy również legary podłogowe - ponieważ to właśnie one najczęściej były impregnowane xylamitami... Inna sprawa, to to, czy wykonano wentylację podpodłogową w sali gimnastycznej (wyprowadzenia winny być na zewnątrz budynku) a także, czy sprawdzono bądź wykonano wentylacje grawitacyjną w klasach lekcyjnych - najczęstsza przyczyna zawilgoceń i w następstwie zagrzybienia pomieszczeń z "plastikowymi" oknami to nieprawidłowa/niedziałająca wentylacja grawitacyjna (oczywiście oprócz ewidentnego zawilgacania zewnętrznego).
No i trzecia sprawa - w artykule napisano, że "...Remont budynku ... zakończył się na czas... " - mam w takim razie pytanie - czy pomieszczenia zostały prawidłowo wywietrzone PO REMONCIE? - Chodzi mi zwłaszcza o wywietrzenie resztek rozposzczalników z farb i (ewentulanych) klejów czy lakierów... - jeśli nie - to przy szczelnych oknach, w szkole (klasach) i tak będzie "mała komora gazowa"..
P.s.
mam ponad 20-letnie doświadczenie w takich sprawach - więc naprawdę wiem co piszę....

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat