Każdy ma prawo kandydować!
W przypadku Chojniaka to 8.500 netto. A 2.000 netto wynosi dieta przewodniczącego rady miasta.
pewnie że tak,ale trzeba umieć kłamać prosto w oczy to podstawa,a ja niestety nie umiem.
Jakie są zatem prawdziwe przesłanki działalności Prezydenta?
Myślę, że wspaniale spełnia się w przecinaniu wstęg i przemówieniach. Jeśli chodzi o poważniejsze przedsięwzięcia... no cóż:)
Żeby przecinać wstęgę, trzeba mieć co otworzyć, czyż nie? Drogi Kacprze - myślę, ze mogę się tak zwracać, wszak się znamy ;) - skoro nie kojarzysz żadnych "poważniejszych" przedsięwzięć prezydenta, to przypomnę Ci kilka:
- nowe lodowisko w Parku Poniatowskiego
- modernizacja ul. Jerozolimskiej
- budowa ulicy Bawełnianej
- nowa hala sportowa przy ZSZ 4
- wybudowanie ponad 14 km ścieżek rowerowych
- modernizacja ul. Łódzkiej
- modernizacja ul. Sulejowskiej z nowym rondem Pileckiego
- wybudowanie nowych bloków socjalnych przy ul. Przemysłowej 35
- modernizacja ul.Dąbrowskiego
- nowa elewacja na wieży ciśnień
- modernizacja ul. Karolinowskiej wraz z nowym rondem
- kompleksowy remont budynku ODA na Dąbrowskiego
- modernizacja ul. Dąbrowskiego z kanalizacją i wszystkimi mediami
- nowa fontanna
- całkowita wymiana kanalizacji, wodociągu i nawierzchni Rynku Trybunalskiego
- kanalizacja, wodociąg, linie napowietrzne i nawierzchnie uliczek Starego Miasta
- mieszkania komunalne na ul. Pereca
- Orlik na ul. Wysokiej
- remont budynku MOK i powstanie sceny Teatru Jaracza
- modernizacja ul.Sienkiewicza
- nowe boisko na Wierzejach
- bosko do piłki plażowej na ul. Belzackiej
- kompleksowy remont budynków Szkoły Podstawowej Nr 8
- nowe schronisko dla bezdomnych zwierząt
- nowe bloki TBS na Modrzewskiego (do tej pory 176 mieszkań)
- rekultywacja wysypiska odpadów w Dołach Brzeskich
- remont kilkunastu ulic na osiedlu Wyzwolenia
- modernizacja stadionu Concordii
- ponad 40 km nowych sieci wodociągów i kanalizacji
- i ponad 120 wyremontowanych ulic
Poza tym nieśmiało przypomnę o modernizacji oczyszczalni ścieków - inwestycja za 280 mln złotych!
W trakcie prac są także:
- most na ul. Wolborskiej
- gruntowana przebudowa ul. Zamkowej wraz z budową nowego mostu
- rozpoczęła się też budowa drugiego Orlika
No cóż..
Rzeczywiście nie ma się czym chwalić i czego przecinać..;)
Pokaż mi proszę jakiegoś poprzedniego prezydenta Piotrkowa Trybunalskiego, który zrobił dla naszego miasta CHOCIAŻ tyle, bo jakoś nie kojarzę..
Pozdrawiam. I życzę Ci miłego dnia :)
Doskonałe pytanie!
Szanowna Pani Jarszak
Mam kilka pytań:
Orlik ul.Wysoka- czy został oddany do użytku?
Modernizacja Concordii - inwestycja zakończona?czy występują jakieś problemy w trakcie realizacji?
Ile wyniósł koszt tzw. murku na Rynku Trybunalskim?
Czy w związku z remontem 120 ulic w Piotrkowie, ich modernizacje można nazwać kompleksową?
Czy koszt budowy sali sportowej przy ZSP nr 4 jest porównywalny z podobnymi inwestycjami na terenie województwa łódzkiego?
Czy wystąpiły jakieś problemy podczas budowy mieszkań komunalnych przy ul. Pereca?
Czy wystąpiły problemy podczas budowy schroniska?
W związku z remontem elewacji budynku biblioteki miejskiej - czy poprawiła się ogólny stan techniczny budynku?
Ile wyniósł koszt renowacji elewacji wieży ciśnień?
Po za tym należy podkreślić że wiele z wymienionych inwestycji zostało rozpoczętych przez poprzedniego prezydenta.Wiele z podanych inwestycji nie zostało też zakończonych.Te pytania narodziły się w związku z troską o stan finansów miasta. Muszą bowiem znaleźć się w końcu pieniądze na realizacje projektu nowej biblioteki(koszt projektu to prawie 1,5 mln zł).Za odpowiedź na powyższe pytania serdecznie z góry dziękuje
Jestem ciekawe co Pani Jarszak jeszcze wymysli...? Trudno się jednak dziwić bo to powoduje strach przed utratą pracy. Bo gdze Pani Ela dostanie prace mając tylko zdolnosci do pisania bajek.
/
A projekt nowej biblioteki za 1 mln 200 tys. zł. która nigdy nie powstała na pl. Pofranciszkańskim ? A te remonty budynków na Starówce które jeszcze przed zamieszkaniem wykazywały usterki? Majczyna, Munik, Szokalska, Karzewnik do wymiany.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!