UUUU Módlcie się, módlcie się i pokutujcie za tych, co tak strasznie grzeszą niewiarą w Świętowita i szerzeniem tej niewiary, by się nawrócili do świętych dróg . Dany jest wam ten ułamek sekundy, byście się wszyscy opamiętali, nie grzeszyli więcej, żałowali, żałowali za grzechy swoje. Jeśli nie będziecie pokutować, nie odstąpicie od drogi złego ducha, zginiecie straszną śmiercią. Nastąpi zagłada całej ludzkości a dusze wasze mogą pójść na wieczne potępienie, bo większość z was jest w więzi ze złymi mocami, nie wierzy w Świętowita i zwalcza słowiańską religię.
Zapomniałem dodać : "Ciemno wszędzie, głucho wszędzie,
Co to będzie, co to będzie?"
Byłem na tym koncercie ze znajomymi i wszyscy stwierdzili, że był to bardzo fajny pomysł na koncert i wykonanie też było bardzo fajne.
A co do Pani Emilia Krakowska, to na tym koncercie co chwila mówiła coś dziwnego, dlatego też nie doszukiwałbym się tutaj żadnej kampanii. Także biorąc pod uwagę Jej wszystkie wypowiedzi, jestem niemal pewien, że to była Jej osobista uwaga.
Prawdę kiedyś Wiśniewski powiedział (ten od czerwonych włosów), że każdy artysta jest jak ...
Tu wolałem wykropkować.
Artysta każdy jest artystą, jak zapłacą to pięknie odegra swoją rolę.
A aktor to już na 100% jak ma płakać to będą łzy się lały potokiem.
Wydaje się, że to sponton raczej nie był.
Natychmiast pozamykać sklepy z dopalaczami!!
Prawicowy Prezydent Piotrkowa od kilku lat dopuszcza aby w piątki były huczne imprezy. Piątek jest dniem pamięci Męczeństwa i Śmierci Jezusa naszego Zbawiciela i Odkupiciela. Oprócz tego jest dniem postu. W Piotrkowie, zresztą jak w całej Polsce piątek stał się okazją do imprez i zabaw, bardzo wrzaskliwych i wyzywających. Dzieje się tak w ponoć katolickim narodzie i chrześcijańskim kraju. Smutne. Księża nie pietnuja tego rodzaju zachowń w co niedzielnych kazaniach; dlaczego? Będzie każdy z nas po śmierci ciała rozliczany z naszego postępowania.
Jakie są zatem prawdziwe przesłanki działalności Prezydenta?
Myślę, że wspaniale spełnia się w przecinaniu wstęg i przemówieniach. Jeśli chodzi o poważniejsze przedsięwzięcia... no cóż:)
Sam pomysł na koncert przedni..Dobrze, że prezydent w dziedzinie kultury może się posiłkować pomysłami ludzi z inwencją twórczą.
Jak najbardziej ma Pani rację, ale myślę, że rzeczywiście za bardzo wchodzimy w filozofię. Oceniając życie kulturalne Miasta to muszę stwierdzić, że w tej materii dzieje się o wiele więcej niż kilka lat temu głównie dzięki organizacjom kulturalnym, które powstały z inicjatywy pasjonatów muzyki, teatru, malarstwa. Wczoraj byłem na Rynku na koncercie "Chopin po partnersku" - przeżycia niesamowite. Tego typu imprezy nigdy nie będą abstrahować od polityki i to nie jest charakterystyczny dla naszego Miasta. W Warszawie przy okazji różnego rodzaju koncertów też władze Miasta wtrącają swoje wyborcze akordy. Ja jak już powiedziałem mam to gdzieś - jeżeli władze nie przesłaniają swoją propagandą występujących artystów to niech mówią co chcą. Niestety taka już natura polityka - gadać i przyznawać się do wszystkiego, tylko nie do błędów.
Jan Dziemdziora walczy w internecie jak lew.http://lodzkie.naszemiasto.pl/artykul/579844,facebook-lepszy-niz-ulotki-wyborcze,id,t.html
nie tylko ten Pan ale również Chojniak i wielu radnych,którzy chcą utrzymać się na stołkach...wartość takiego stołeczka coś pewnie około 2.000 sama bym z chęcią na takim zasiadła:))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!