metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga07.01.2011 17:59

Tu już nawet nie chodzi o ten spalony gaz. Ludzie pozakładają sobie zbyt szczelne okna a potem zastanawiają się dlaczego im tak zimno. Główną przyczynę za to ponosi wilgoć, którą wydychamy a także z łazienek czy kuchni. Wilgoć ta jest potem ogrzewana przez nasze kaloryfery, zamiast być ogrzewane powietrze. Objawem zbyt dużej wilgotności jest para na szybach. Ja osobiście zaopatrzyłem się w higrometr i jeżeli widzę, że wilgotność wzrasta ponad 60% to od razu jest wietrzenie mieszkania. Gdy wilgoć wyjdzie z mieszkania i wilgotność spadnie do 50-55% wtedy nagrzanie takiego mieszkania przez kaloryfery zajmuje kilkanaście minut. Kolejnym skutkiem zbyt szczelnego mieszkania jest grzyb, który potrafi wystąpić w miejscach niekiedy niewidocznych. A najczęściej w łazience np. za pralką. Nawet na kafelkach. Wtedy oprócz wietrzenia potrzebny jest porządny preparat, którym trzeba spryskać owo miejsce. Same kratki wentylacyjne nie wystarczą i nie przewentylują porządnie mieszkania jeżeli nie uchylimy też co jakiś czas okna. Przecież ciąg w kratce też musi być czymś wywołany.

00

gift ~gift (Gość)07.01.2011 18:36

Pozdrawiam Pana Tomka. Moja firma współpracuje z Nim parę lat. Konkretny i fachowy człowiek tak jak i jego pracownicy.

00

lo ~lo (Gość)01.02.2011 17:36

Aman masz racje ale jestes 1 na 100

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat