metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xx ~xx (Gość)29.04.2009 12:54

Tak sobie myślę. Jeżeli mandat karny wynosi 50zł to jak mogła wyjść suma niepodzielna równo przez 50? Ta wartość (19690zł) to 394 mandaty. Mnożąc to razy 3zł to daje 1182zł. Więc po co bawić się w zwykłe bilety parkingowe. Lepiej wystawiać od razu mandaty. W wielu miejscach nie ma niestety znaku D-44 a tylko D-18, który wcale nie informuje, że to parking płatny. A czy ktoś wyliczył ile strat spowodowało nieobjęcie strefom płatnego parkowania Pasażu Rudowskiego i Sienkiewicza obok urzędu. A ile strat przyniosło to, że wielu urzędników nie musi płacić za postoje w płatnej strefie ze swoich pieniędzy. Poprosimy o takie dane. nie można manipulować danymi w zależności od potrzeb i opcji politycznej. 1mln zł. Czyli cały roczny dochód za 2009 poszedł na murek. Od marca do grudnia to jakieś 850.000zł. Za rok będzie można postawić kolejny murek. Może ktoś z urzędników powie nam na co pójdą owe pieniądze. A może rozpłyną się w niebycie jak zwykle. Pewnie pójdą na diety dla pani Wójcik.

00

broda ~broda (Gość)29.04.2009 16:42

Sprytne posunięcie. Strefy oznaczone w sposób skandaliczny, praktycznie można ukarać większość kierowców i wmówić im że słusznie. Tylko tyle potrafią zrobić w Piotrkowie. Współczuje obcym kierowcą. Ogłoście w Strefie Fm - niech omijają nas wielkim kołem.

00

zapsuty parkomaat ~zapsuty parkomaat (Gość)29.04.2009 20:51

Czy ktoś wie, o co chodzi na odcinku ulicy W. Polskiego od Sienkiewicza do Toruńskiej?. Jest to wewnątrz tej całej przeklętej strefy płatnego parkowania, a stoi tam zakaz zatrzymywania (zaraz za Sienkiewicza), natomiast kierowcy parkują w najlepsze. Ciekawe, czy płacą mandaty za stanie na zakazie, czy za nie kupowanie biletów parkingowych?... Albo innym przykład: ul. Częstochowska od Narutowicza do Młynarskiej również jest wewnątrz "strefy" i obowiązuje na całym odcinku zakaz zatrzymywania po obydwu stronach... Rozumiecie coś z tego?... Jeden wielki cyrk, a urzednicy mają dobry humor i liczą kasę. Trzeba tylko odpowiednio zagłosowac w najbliższych wyborach samorządowych, żeby tych ludzi, którzy dziś kręca lody w Piotrkowie odsunąć jak najdalej od "władzuni"!

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)29.04.2009 22:09

Cytuję:
Kwit wzywający do zapłaty dodatkowej za wycieraczką znalazł niedawno radny Adam Gaik, choć, jak przekonuje, miał za szybą bilet ważny jeszcze 9 minut. Sprawę badano już w MZDiK i jak mówi Agata Wypych nie jest ona tak jednoznaczna jak mogłoby się wydawać, bo parkingowy miał problem z ustaleniem, który bilet za szybą jest ważny.

Czyli wynika z tego, że radny Gaik miał za szybą kilka biletów, w tym również ten właściwy - z tego co wiem, nie jest to zabronione.
Dlaczego zatrudniani są parkingowi mający problemy z czytaniem albo rozpoznawaniem cyfr?

00

madzia81 ~madzia81 (Gość)29.04.2009 22:17

ja już dzwoniłam w sprawie zakazów do MAGLA, ale czuję że to grubsza afera i myślę, że któryś z radnych powinien się zainteresować tą sitwą ..... Może pan Dziemdziora, bo jak go słucham, to bardzo mądrze się wypowiada, po ludzku i na temat!!!!

00

obserwator ~obserwator (Gość)29.04.2009 22:19

ale biadolicie,ale biadolicie-na wlasne uszy slyszalem jak p.M Skorka powiedziala ,za to wszystko dla dobra mieszkancow...troche wiary ludzie wiary w slowa tej pani wszak tak madre miny robi

00

madzia81 ~madzia81 (Gość)29.04.2009 22:20

mam tylko nadzieję, że już nikt pana Chojniaka nie wybierze bo dzieje się w naszym mieście coraz gorzej i nikt nas nie słucha. Strefa ma zostać rozszerzona i ciekawe co na to mieszkańcy ul. Belzackiej, czy będą musieli płacić za parking pod własnym domem???

00

Dionizy ~Dionizy (Gość)30.04.2009 10:16

"zapsuty-parkomaat" napisał(a):
Trzeba tylko odpowiednio zagłosowac w najbliższych wyborach samorządowych, żeby tych ludzi, którzy dziś kręca lody w Piotrkowie odsunąć jak najdalej od "władzuni"!

Ja nie głosowałem na Chojniaka i jego kolesiów. Teraz już nie pójdę głosować w żadnych wyborach. Niech się wybierają i niech mi nikt nie wmawia, że jak nie pójdę to przyczyniam się do takiej właśnie sytuacji jaka ma obecnie miejsce i w kraju i w naszym mieście. PIS namawiał, żebyśmy nie głosowali na Samoobronę. A po wyborach wszedł z samoobroną w koalicje bo PO nie chciało odpuścić żądanych dla siebie stołków. W Piotrkowie rządzi Prawica Razem. Poparł niektórych PIS. A po wyborach poza 3 osobami pozostali wystąpili z PIS i przeszli do Prawicy Razem której szefem jest prezydent Chojniak którego w wyborach w 2006 r również poparł PIS. Politykierów jest coraz więcej a coraz mniej społeczników z krwi i kości takich z powołania. Radni Prawicy Razem (PIS nie wziął udziału w głosowaniu) i z RIG-u nie odpuścili ani złotówki ze swoich diet. W kampanii wyborczej do rady miasta w latach 2002 -0 2006 obecny radny i lokalny biznesmen z branży mięsnej Paweł Załoga obiecywał, że radni z RIG-u jak zostaną wybrani to zrezygnują z przysługujących im diet. Te obietnice okazały się kolejny raz czysto populistycznymi hasłami wyborczymi byle tylko dostać się do "koryta".

00

xx ~xx (Gość)30.04.2009 10:48

Dionizy ja się tutaj z Tobą zgadzam. Ja też nie pójdę głosować i jak najbardziej gorąco namawiam innych by w ramach protestu nikt nie poszedł na wybory ani prezydenta miasta ani radnych. To nic nie zmienia od lat więc nie ma sensu. A może wtedy ktoś zauważy mieszkańców jak zabraknie ich przy urnach.

00

motyl ~motyl (Gość)30.04.2009 11:36

"xx" napisał(a):
A może wtedy ktoś zauważy mieszkańców jak zabraknie ich przy urnach.

Nie zauważy. Im mniej osób pójdzie na wybory tym trudniej będzie tym cwaniakom samym się wybrać. Jeśli większość nie pójdzie to taki Krzysio sam się wybierze, pomoże rodzina i koledzy i prezydentura na kolejne latka. I nie będzie zwykłych ludzi widział tak jak obecnie ich nie widzi.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat