To prawda,że krucho u nas z basenami, ale przechodząc obok fontanny i patrząc na tę rozbrykaną bandę dzieciaków skaczącą, wrzeszczącą niby na placu zabaw złość w człowieku się zbiera. Chciałoby się usiąść w spokoju popatrzeć na tryskającą wodę a tu jej prawie nie widać! Straż miejska powinna interweniować. Tam gdzie potrzeba to ich nie ma.
W Focusie zawsze mozna :)
i weźcie i zmieńcie ten głupi tytuł
Fontanna to nie basen!
bo jak nie basen skoro basen
kąpią się czy się nie kąpią
no to basen a nie fontanna
co za ludzie
Czy koło fontanny jest tabliczka: w wodzie znajdują się szkodliwe dla zdrowia środki chemiczne przeciwko powstawaniu glonów? Jeśli nie ma, to uważam, że właściciel fontanny jest odpowiedzialny za zdrowie osób korzystających z jej uroków. Skąd niby rodzice bądź dzieci mogą wiedzieć, że ta woda jest trująca?
Z drugiej strony myślę, że fontanna powinna wręcz zapraszać do korzystania z jej atrakcji w pełni tego słowa znaczeniu. Projektant musiał wiedzieć, że taka otwarta fontanna będzie non stop narażona na wizyty dzieci. Nie bądźmy więc miastem emerytów, dajmy się dzieciom cieszyć z uroków fontanny, na którą zresztą wydaliśmy masę pieniędzy.
Oczywiście wszystko należy robić z głową.
Potzreba nam basenów :-) urzędnicy do "budowy" a nie do zasypywania i sprzedawania
cza wsiąć jednom tabliczkie s mórka i zapodac gdzie tża - przecież ojciec nasz ( ten na Ch.)ma zajefajny patent
Mnie tam nie dziwi.
To norma w naszym mieście...
Mówisz o tym: ? (fotka z http://www.wykop.pl/link/515631/czy-reklama-wyborcza-jest-pojazdem-inwalidzkim/)
Około dwoch tyg. temu przyjechali do Piotrkowa moim znajomi z innego miasta. Oprowadzajac ich po Piotrkowie chcialem pochwalic sie odnowiona fontanna. Niestety awaria popsuła moje plany i tylko zostalo mi "swiecic oczami" za glupte ludzi lub za fuszerke przy budowie fontanny.
Moim zdaniem to nie tyle wina dzieciaków co raczej sprawa tego że w tym mieście nic nie robi się z głową. Przecież jak wcześniej ta stara fontanna odrapana była to jak stała tylko woda to dzieciaki się pluskały chociaż syf i brud. Logicznym więc jest że skoro pluskały się wcześniej a teraz jak jeszcze zrobili ją w formie otwartej wręcz zachęcającej żeby tam wleźć to niech się nie dziwią.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!