Ciekawe kiedy to miasto wejdzie do Uni Europejskiej...
Odśnieżanie tutaj to jakaś farsa...
To jest skandal, I-sza gmina w Polsce . Poza granicami miasta-gminy jest lepiej niż u nas.Gdzie jest nasz PEUK.
jestem w łodzi a godzine temu byłem w piotrkowie .łodzkie drogi są czarne ate piotrkowskie zaśnieżone jak w środe o 16.to jest wina służb a nie aury
PEUK to firma, która wykonuje usługi dla Miasta. Jeśli dostają kase na prace dwóch piaskarek to wypuszcza dwie, a nie dziesięć, bo przecież nikt nic za darmo nie robi. A jeśli tak uważają mieszkańcy, to niech biorą łopaty w ręce albo zakładają pługi do swoich aut i jeżdżą za darmo dla MIASTA.
To nie PEUK odpowiada a były radny SLD dyrektor MZDiK Jacek Marusiński. Oni ogłaszają przetargi i zlecają oczyszczanie ze sniegu i lodu ulice i chodniki. Jaki Prezydent tacy dyrektorzy i kierownictwo. Nie warto strzępić języka i tracić czasu na pisanie o tym za każdym razem jak spadnie śnieg. Jak nie uprzątną śniegu to gdy spadnie następny i nadejdzie odwilż to będzie masakra dla pieszych a przede wszystkim dla dzieci które będą w mokrym obuwiu siedzieć w ławkach szkolnych i domu wrócą również w mokrym obuwiu.
zgadza sie to darmozjady z mzdik nie widza problemu. wczoraj jechałem sikorskiego do domu i dalej koło shela. poprostu to co na tej drodze było to rozpacz.tyle sniegu na głownej wlotówce do miasta. żenada !!!!wybory sie zblizaja.....podziekujemy
Ale się czepiacie;) Najważniejsze, że prezydencina ma w swojej okolicy odśnieżone.
Poza tym jak Ci biedni kierowcy pługów maja to wszystko odśnieżyć i posypać jak jeżdżą na całe miasto w dwa pługi!
A poza tym najpierw muszą odśnieżyć płatne parkingi, że były pieniążki z parkowania na nową kampanię wyborczą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!