biedny MZDiK znowu przez snieg beda na nich psy wieszac. skad oni mogli wiedziec ze w styczniu bedzie tak sypac no skad sie pytam ??? :D
E tam Zet,dzisiaj naprawde 2 pługi widziałem,aż musiałem oczy przetrzeć ze zdziwienia,do tej pory jestem w szoku!
Jezdnie jak cię mogę są odśnieżane w miare, szczególnie głównych ulic. Mnie załamuje i wścieka brak odśnieżenia i dlodzenia chodników. Armia bezrobotnych czeka na wykorzystanie ich czasu i sił. Dlaczego Straż Miejska nie karze mandatami właścicieli lub administratorów nieruchomiości, na których ciąży obowiązek oczyszczania ze śniegu do połowy jezdni. Parę siarczystych mandatów albo grzywny i ulice nie tylko na jezdni ale również na chodniku będą oczyszczone.
pewnie ze parking wazniejszy tylko czy do niego dojedziemy jak zasypie ulice
ludzie na osiedlach domków jednorodzinnych dostaja bezprawnie mandaty a całę miasto ma zasniezone chodniki. nawet ulica słowackiego nie da sie isc. ulice odsniezone przez kierwców. dlaczego takie pieniądze daje sie służbą a one siedza na stołkach i w nie pierdzą. skandal. całe misto i mieszkancy tylko moga liczyc na siebie a nie na władze
Niech nie mydlą ludziom oczu, że coś robią.Ich zima zawsze zaskakuje, po co w ogóle pada śnieg. Sami dziś mówili w radio że pługi nie wyjadą bo nie jest tak źle. Musieliby sypać solą ale ich zdaniem to jest za drogie, a sama solanka nie wystarczy. Jazda po zaśnieżonych drogach to po prostu koszmar,nie tylko boczny ale i głównych ulic w mieście, o parkingach lepiej nie wspominać. Jeszcze trochę i będzie drugi Biegun Północny. Niestety takie mamy władze rządzące, które nie przejmują się losem mieszkańców. Wzięliby się wreszcie do roboty, a nie biorą kasę za nic. Niedługo wybory i mieszkańcy na pewno im odpłacą.
Pada śnieg pada śnieg peukowi zasypało odśnieżarki żenada i horror co się dzieje na mieście tyle mam do powiedzenia ...
A jakiś ostatnio pisał, że dzięki Chojniakowi ulice są super odśnieżone?? Aż przykro słuchać takich ludzi.
W tym mieście odkąd pamiętam zawsze były problemy z odśnieżaniem ulic bo piaskarki odśnieżały mając pług w górze...Najważniejsze, że kilometry nabite na licznik.
Dzisiaj jechałem objazdem na chate,na Rooswelta między przejazdem a Żelazną droga pięknie odśnieżona,piaskiem posypane,,,wiadomo,Pan Prezes peuku musi mieć przed swoją firmą porządek i dobry dojazd do niej,a reszta niech grzęznie w zaspach,niedawno widziałem 3 razy Kamaza z peuku,jezdzi sobie po mieście z podniesionym pługiem,zapewne musi wypalić limit paliwa.A najlepiej to włączyć CB,jakie bluzgi idę w radiu od kierowców wjeżdzających w Piotrków!
gdyby śnieg spadł w RPA no to nie zdziwił bym się gdyby ulice nie były odśnieżone bo raczej nie ma tam takiego sprzętu natomiast "nasze" miasto jest tak zadbane że niedługo ciężko będzie sankami przejechać no i zawsze ten sam problem w PEUK-u -zima zaskoczyła drogowców-
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!