Najpierw niech rozpoczną remont pózniej można debatować co dalej bo może okazać się różnie z tą modernizacją!!!
Jakby nie patrzeć to i dworzec piotrkowski jak i pasażerowie zasłużyli na ten remont.
Hm, jaka satysfakcja! Wyciągnąłem ze strony internetowej PKP linki do zdjęć - wizualizacji dworca i umieściłem je w komentarzu na forum epiotrkow.pl.
Portal epiotrkow.pl zrobił z tego newsa.
Potem newsa z tego zrobił "Dziennik Łódzki".
A dzisiaj - "Łódzkie Wiadomości Dnia"!
Tylko gdzie moje honorarium, ja się pytam?!
Drugie pytanie: co przy takim zakresie robót remontowych ma kosztować aż 19 milionów złotych? Ja rozumiem, że 10-15 procent trafi - jak zwykle - do kieszeni urzędników-decydentów, ale w dalszym ciągu to duża kwota!
Trzecia sprawa: gdybym ja miał decydować w ogóle o remoncie tego bardaku, to nigdy bez jednoczesnego wykonania przejścia podziemnego "do miasta" (chodzi o 2 peron) i nigdy bez zadaszenia właśnie 2 peronu.
Konserwatorowi Błaszczykowi dziękuję za dawkę komizmu przy opowiadaniu, jakim to zabytkiem jest dworzec. Właśnie widać, jakim! Takim, jakżeś Pan o niego dbał!
Pan się lepiej weź po latach zwłoki i tolerowania bezprawia za te obiekty, za które ich właściciele i Pan możecie nieoczekiwanie trafić za kratki! Albo idź Pan już na emeryturę.
Lipa i ściema!
Sie ma!
A róbta, co chceta!
I dalej się przypatrujta, jak ze Słowackiego 20 ktoś przez drzwi balkonowe wypadnie i skręci kark!
Albo gzyms z "Europy" zabije przechodnia!
Gorzej jak w dodatku spadnie na jakiegoś przechodnia - jego też może uśmiercić!
Czegoś tu nie rozumiem. Wczoraj na TVP Łódź podano, że remont zakończy się bardzo szybko, bo na początku przyszłego roku, czyli w 2011 http://www.tvp.pl/lodz/informacyjne/lwd/wideo/20072010-1800/2149109
Jakiś brak koordynacji w przekazywaniu informacji, ale to chyba nie powinno dziwić ...
Chociaż... Budowa nowego obiektu sądu w Łodzi - 50 milionów, remont dworca u nas - 19 milionów, ale przecież my znamy bardzo dobrze piotrkowskie wyliczenia.
Żeby tylko nie na mnie.
Piotrkowski samorząd nie ma nic do remontu dworca, sprawę od początku do końca prowadzi PKP S.A. Oddział Dworce Kolejowe, pieniądze zaś pochodzą z budżetu Państwa i dzięki dzięki różnym zabiegom Piotrkowian "na emigracji" wogóle nasz dworzec wszedł do puli dworców remontowanych w pierwszej kolejności. Więcej szczegółów dot. remontu dworca niebawem.
A ciekawe, co z budynkiem w parku. Czy wymagania co do zabytku spowodują, że budynek się rozleci, a i park zarośnie.
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Przedszkolaki-zostaja-w-wiezowcu,4926
Trochę czasu upłynie, nim zaczną jeszcze coś robić z dworcem. Na dokumentację trochę czasu zejdzie. Dobrze by było, gdyby nagłe oświecenie spowodowało zmianę ascetycznego projektu na podkreślający zabytkowy charakter budynku. Tak sobie tylko marzę... wiem. Mimo wszystko lepiej ascetycznie niż do końca miałby się rozsypać.
Projekty to ja już różne widziałem.Nawet Bugaja w księgarni na Słowackiego 20 lat temu!! Na projektach się skończyło.Niestety.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!