metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Rech ~Rech (Gość)11.02.2009 12:21

Ten artykul przyniesie kolejnych klientów tym sklepom... (ej ma ktos adresy to prosze tu wpisac^^)

00

Pomysłowy, ale nie Dobromir ~Pomysłowy, ale nie Dobromir (Gość)11.02.2009 13:12

Komentarz usunięty

Moderator: treści reklamowe w komentarzach są zabronione

00

purek ~purek (Gość)11.02.2009 14:08

to jest chemiczna mafia. prosze dokładnie czytać składniki. ratujmy k**** społeczeństwo. pozdrawiam

00

maddox ~maddox (Gość)11.02.2009 15:05

Eee, widzę że mój komentarz też nie przeszedł. Trochę chyba przesadzacie, podanie adresu w odpowiedzi na wyraźnie zapytanie to nie reklama - to informacja.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Reklama

00

Pomysłowy, ale nie Dobromir ~Pomysłowy, ale nie Dobromir (Gość)11.02.2009 16:51

Zwłaszcza, że podałem adresy... 4 sklepów Pierdonki. :)))

00

epiotrkow ~epiotrkow (Gość)11.02.2009 17:11

"maddox" napisał(a):
Eee, widzę że mój komentarz też nie przeszedł.

Temat specyficzny więc wybacz:) To nie pieluchy dla dzieci :) Nie chcę blokować komentowania bo uważam, że należy o tym rozmawiać. Ale jako o problemie.

00

koleś ~koleś (Gość)12.10.2009 19:00

Tam na dąbrowskiego troche ciężko teraz się dostać po tych wykopach, ale warto :P

00

yo ~yo (Gość)28.10.2009 18:20

Powinno by legalne tak jak jest! Każdy ma prawo wyboru! Nie każdy musi lubic alkohol! Ja tam często bywam na ..........:)

01

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)22.06.2010 23:05

Jeżeli w lutym 2009 roku były dwa sklepy z dopalaczami, to dzisiaj, rozmnożyły się do pięciu!
Na magistrackim portalu www.piotrków.pl czytamy informację całkiem świeżą, bo z 21 czerwca 2010 roku, szkoda tylko, że niemiłosiernie infantylną:
Prezydent Miasta Krzysztof Chojniak wystosował pisma do posłów i senatorów w sprawie podjęcia działań doprowadzających do likwidacji sklepów z tzw. "dopalaczami". Podobne pismo w marcu br. trafiło do Minister Zdrowia Ewy Kopacz, jednakże z odpowiedzi z Ministerstwa wynika, iż wszelkie działania podejmowane w celu ograniczenia sprzedaży dopalaczy skupiają się przede wszystkim na obejmowaniu kontrolą kolejnych substancji, wchodzących w skład środków odurzających, zatem można powiedzieć że Państwo jest bezsilne wobec właścicieli w/w sklepów.
Treść pisma do posłów i senatorów:
W trosce o spokój i bezpieczeństwo wszystkich mieszkańców Miasta Piotrkowa Trybunalskiego, zwracam się do Pana z prośbą o podjęcie działań, które w konsekwencji doprowadziłyby do kolejnej nowelizacji ustawy
o przeciwdziałaniu narkomanii, w celu całkowitego zakazu sprzedaży dopalaczy.
Prośbę swą motywuję faktem, iż na terenie naszego miasta
w niepokojąco szybkim tempie rośnie liczba punktów sprzedaży, w których można zaopatrzyć się w dopalacze - w chwili obecnej potwierdzono istnienie czterech tego typu sklepów.
W dniu 19 marca 2010 roku wystąpiłem do Minister Zdrowia Ewy Kopacz z oficjalnym pismem, w którym zawarłem swoje obawy związane z konsekwencjami zażywania tego typu substancji - zwłaszcza przez młodocianych mieszkańców miasta Piotrkowa Trybunalskiego (w załączeniu kserokopie pism). Z odpowiedzi, którą uzyskałem jasno wynika, że wszelkie działania podejmowane w celu ograniczenia sprzedaży dopalaczy skupiają się przede wszystkim na obejmowaniu kontrolą kolejnych substancji, wchodzących
w skład środków odurzających.
Powyższe wskazuje, że Państwo jest bezsilne wobec właścicieli sklepów oferujących sprzedaż dopalaczy, gdyż jak powszechnie wiadomo - liczba owych sklepów wzrasta a nie odwrotnie. Konsekwencją tego stanu rzeczy jest fakt, iż niemal każdy - legalnie może zaopatrzyć się w środek, w skład którego wchodzą silne substancje prowadzące do uzależnienia organizmu.
Dlatego też proszę Pana o zainteresowanie się tym problemem
i podjęcie wspólnych działań, które przyczynią się do całkowitej likwidacji punktów sprzedaży dopalaczy.

Krzysztof Chojniak
Dobrze, niech Panu będzie - lepiej późno niż wcale. Ale nie zawsze. Bo jak pogotowie do Pańskiego (odpukać!) zawału przyjedzie późno, to będzie lepiej niż wcale?
Po drugie - ja wiem, że sprawa jest problemem ogólnopolskim i dotyka nie tylko Piotrkowa.
I że nieudolne i niewydolne państwo, bezradne jak dziecko we mgle, nie potrafi się z takim pasztetem uporać, zwłaszcza, kiedy sprawę można było zdusić jeszcze w zarodku.
Nieudolne i niewydolne państwo, napisałem.
Ale do końca nie jestem pewien swoich słów.
Mam prawo podejrzewać, znając przekręty z udziałem państwa z ostatnich 21 lat, że ktoś może mieć w rozwoju handlu tym qvnem bardzo intratny interes...
Po trzecie - to Pan nie wie, do czego kopania nadaje się Kopacz? Rowów!
Po czwarte i najważniejsze!
Miły Panie! Państwo państwem, przepisy uchwalane przez parlament, przepisami, a Pan miał w ręku, jako zarządzający miastem, wszelkie instrumenty prawne, aby - najzwyczajniej pod słońcem - NIE WYDAĆ zgody na obrót takim asortymentem!
To przecież kierowany przez Pana urząd wydaje zezwolenia na wykonywanie działalności gospodarczej!
[USTAWA z dnia 19 listopada 1999 r.
Prawo działalności gospodarczej.
(Dz. U. z dnia 17 grudnia 1999 r.)]

Zatem teraz, niech Pan nie rżnie... nie napiszę kogo!

Komentarz był edytowany przez autora: 22.06.2010 23:06

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat