dlaczego nigdy nie slyszalem o tym browarze,jezeli ma taka tradycje?Dlaczego dopiero teraz o nim sie zainteresowlaiscie,dlatego ze glosno o nim sie zobilo po wyborze Wawela?I dlaczego nigdy nie widzialem ich produktow na piotrkowskich polkach sklepowych?
odpowiem Ci krótko: bo pewnie nie wychodzisz z domu a zakupy robi mama za Ciebie :)
a na poważnie Cornelius od dłuższego czasu podbija Polskę, może jeszcze promocja i logistyka nie jest najlepsza i nie dorównuje "koncerniakom" ale to czyni to piwo jeszcze bardziej wyjątkowym, polecam tę pszeniczkę, a tu kilka miejsc gdzie możesz kupić produkty lokalnego browaru:
1. Świat piwa - róg Słowackiego/Daniłowskiego
2. Intermarche
3. Salvia
4. Tesco (na pewno w Sulejowie) nie wiem czy w Piotrkowie też?
5. piotrkowskie puby
6. sklep koło Spółdzielni Mieszkaniowej na ul. Słowaciego
7. raz kupiłem w Carefour w bardzo dobrej cenie, ale już nie sprowadzają :(
8. i zapewne wiele innych mniejszych sklepików o których nawet nie mamy pojęcia
I kolejna wpadka - nie wiedzieć czemu nazwa browaru napisana wersalikami. To nie jest skrót jak BMW czy MZK. Nawet strona internetowa browaru: http://www.sulimar.com.pl/ podaje prawidłową pisownię:
tego Portera Baltic to w Pabianicach kupiłem kilka dni temu- może być, tylko zmrozić trza
W tym roku to OCET tam lali, a nie browar. A nazwę Cornelius wprowadzili w 2007r.
A ja tam się cieszę, ze w naszym Piotrkowie firma w siłę rośnie i chce coś fajnego robić, wyjść z tym w Polskę i, że robi pod to historię. Trzeba się cieszyć, że mamy browar pod nosem a nie nosem kręcić. Co to w tym naszym mieście za pasożyt siedzi, że najlepiej to tylko narzekac i drugiemu wytykać, byle co byle wytknąć. O swoim źle się nie mówi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!