metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pacjent ~pacjent (Gość)18.08.2009 11:45

Zasobami krwi zarządza łódzka ekspedycja i dzieli ją wedle zapotrzebowania.
A ile płacą za krew, bo ja nie lubię czekolady. Dlaczego Łódź dzieli ile komu krwi a nie Piotrków? Czy w Łodzi mającej kilkanaście razy więcej mieszkańców nie oddają krwi?

00

handlowiec ~handlowiec (Gość)18.08.2009 14:15

Jak to brakuje? Wprowadzić wolny rynek i płacić i to dobrze za krew, a chętni i zdrowi się znajdą. Takie socjalistyczne pieprzenie kotka przy pomocy młotka ta cała słuzba zdrowia i szkolnictwo, na dodatek.

00

ktoś ~ktoś (Gość)18.08.2009 21:49

dawca nic, a szpitale słono płacą Regionalnemu Centrum za krew

00

szczepan ~szczepan (Gość)19.08.2009 09:28

Oto co z waszymi móżdżkami zrobił kapitalizm. Zabił resztki altruizmu.

00

pacjent ~pacjent (Gość)19.08.2009 09:35

"szczepan" napisał(a):
Oto co z waszymi móżdżkami zrobił kapitalizm. Zabił resztki altruizmu.

Do kogo te słowa bo nie skumałem?

00

75marek ~75marek (Gość)19.08.2009 18:26

Jestem krwiodawcą już ładnych naście lat i ciągle słychać o tym problemie , może by tak nasz rząd jakieś przywileje wprowadził dla tych którzy oddają krew a nie tylko z łaski wolny dzień w pracy i kilka czekolad.

00

szczepan ~szczepan (Gość)19.08.2009 21:59

Chwila, ja oddając krew robiłem to z chęci pomocy innym. Nie myślałem o tych czekoladach, a tym bardziej jakiś pieniądzach. Fakt oddawania (nie sprzedawania) krwi powinien wynikać właśnie z chęci ratowania komuś życia, a nie zarobienia paru złociszy.

00

NAIRAM ~NAIRAM (Gość)19.08.2009 23:15

wolny dzien w pracy??? to ja bede sie wykrwawiał im co dzień roboczy i mogę z tego żyć?

00

szczepan ~szczepan (Gość)20.08.2009 09:41

Możesz, myślę że maksymalnie 3 dni

00

pacjent ~pacjent (Gość)20.08.2009 09:58

"szczepan" napisał(a):
Chwila, ja oddając krew robiłem to z chęci pomocy innym. Nie myślałem o tych czekoladach, a tym bardziej jakiś pieniądzach. Fakt oddawania (nie sprzedawania) krwi powinien wynikać właśnie z chęci ratowania komuś życia, a nie zarobienia paru złociszy.

To źle, a nawet bardzo źle. Jak nie masz pieniędzy nie wykonają ci kosztownej operacji i nie wykupisz leków. Mówią i piszą o tym w mass mediach. Ile dzieci i dorosłych czeka na przeszczep nerki czy innego ważnego organu. Gdyby nie WOŚP wiele dzieci zmarło by na nowotwory. Niemowlęta w szpitalach nie miałyby inkubatorów i kosztownej aparatury medycznej. jak jesteś takim altruista jak piszesz, to zgłoś się, ze za darmo oddasz swoją nerkę, tylko jak ci wysiądzie ta druga, to nikt żywy swojej za darmo ci nie odda. Rząd jest od tego, żeby leczyć za darmo. Bo pieniądze podatników ida po większości na wynagrodzenia i wysokie premie dla dyrektorów NFZ, ministrów, diety posłów i senatorów, oraz na diety i wysokie wynagrodzenia dla lokalnych samorządowców.
Ja też lubię pomagać, ale jak byłem w potrzebie to mi nikt nie pomógł. Oddawaj swoją krew za darmo, a oni za twoje podatki będą sobie stawiali wille i wyjeżdżali na wyspy kanaryjskie moczyć fiuty w oceanie.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat