metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mol molranga02.09.2010 18:56

Trzy kobiety poszkodowane w jednym wypadku. Jakoś mnie to za specjalnie nie dziwi.

00

agatka1 ~agatka1 (Gość)02.09.2010 20:37

"ilidan" napisał(a):
A tak na serio to kobieta jednak prawo jazdy nalerzy sie od 24 lat+ psychotesty do tego, ew kobiety na tory:)

Jasne. A statystyki policyjne mówią zupełnie co innego. To mężczyźni powodują większość wypadków, prowadzą po kielichu! I może to im ograniczyć wiek i wprowadzić psychotesty!
Owszem dziewczyna zawiniła, nie zachowała należytej ostrożności, co nie oznacza, że wszystkie kobiety tak jeżdżą i nie trzeba wszystkich "wkładać do jednego worka". Każda sprawa jest inna i do każdej należy podejść w sposób indywidualny. A dziewczyna na pewno poniesie odpowiedzialność za swój występek.

"maddox" napisał(a):
A tak całkiem serio to da się ostatnio zaobserwować bardzo niepokojącą tendencję Co chwilę słyszę, że kobiety jeżdżą "lepiej" bo ostrożniej od facetów, tylko że ostatnio najgorszych piratów jakich widuję na drodze to właśnie kobiety. Niektóre panie zachowują się tak, jak by chciały całemu światu udowodnić, że potrafią być większymi idiotami na jezdni od facetów i większości się to udaje. Czyżby to był odwet za "setki" lat gdy kobiety nie miały nic do powiedzenia, czyżby odreagowywały swoje kompleksy pokazując że są "Szybsze"?

Jakoś trudno w to uwierzyć kobieta - pirat. Może i są takie przypadki, ale to nie oznacza, że wszystkie Panie takie są.
Wieje tu dyskryminacją. A może Panowie nie mogą się pogodzić z faktem, że zdaniem policji są kobiety jeżdżące lepiej od mężczyzn.

00

kierowca ~kierowca (Gość)02.09.2010 20:41

"agatka1" napisał(a):
A może Panowie nie mogą się pogodzić z faktem, że zdaniem policji są kobiety jeżdżące lepiej od mężczyzn.

Chyba że na karuzeli, hehehe

00

maddox ~maddox (Gość)02.09.2010 20:49

"agatka1" napisał(a):
Jakoś trudno w to uwierzyć kobieta - pirat.

No to kiepską masz wyobraźnię, mało widziałaś lub mało jeździsz. Protestujesz przeciwko stereotypom a sama myślisz stereotypowo.

"agatka1" napisał(a):
Może i są takie przypadki, ale to nie oznacza, że wszystkie Panie takie są.

Jeśli prowadzisz tak jak czytasz to lepiej zaprzestań dla dobra ogółu, cytuję własną wypowiedź:

Cytuję:
Niektóre panie zachowują się tak

Komentarz był edytowany przez autora: 02.09.2010 20:51

00

agatka1 ~agatka1 (Gość)02.09.2010 21:27

"maddox" napisał(a):
No to kiepską masz wyobraźnię, mało widziałaś lub mało jeździsz. Protestujesz przeciwko stereotypom a sama myślisz stereotypowo.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie stwierdziłam, że takie sytuacje wcale się nie zdarzają, tylko nie są one nagminne i nie można powiedzieć, że "wszystkie". A co do stereotypów to facet zawsze powie, że kobieta jest gorsza.
I tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, zarówno w jednej jak i drugiej grupie są tzw. "mistrzowie", którym się wydaje, że nikt im nie dorówna.

"maddox" napisał(a):
Jeśli prowadzisz tak jak czytasz to lepiej zaprzestań dla dobra ogółu, cytuję własną wypowiedź:

A Tobie nic do tego czy prowadzę czy nie?!

00

Tartu Tarturanga02.09.2010 21:36

Niech się też zajmą tymi co parkują zaraz przy pasach dla pieszych - przykład słowackiego przy Misterze - tam piesi dosłownie wyskakują za tych aut !!!

00

maddox ~maddox (Gość)02.09.2010 21:42

"agatka1" napisał(a):
Nie stwierdziłam, że takie sytuacje wcale się nie zdarzają, tylko nie są one nagminne i nie można powiedzieć, że "wszystkie". A co do stereotypów to facet zawsze powie, że kobieta jest gorsza.

Rozmowa z Tobą przypomina rozmowę z Chińczykiem. W którym momencie napisałem że "wszystkie" kobiety jeżdżą jak piraci? Jak wskażesz mi ten fragment to pochylę głowę z pokorą.
ps. Boże wybacz mi, wymagam od kobiety konsekwencji i używania logiki, spłonę w piekle. ;)

Komentarz był edytowany przez autora: 02.09.2010 21:44

00

agatka1 ~agatka1 (Gość)02.09.2010 22:25

"maddox" napisał(a):
ostatnio najgorszych piratów jakich widuję na drodze to właśnie kobiety.

W swojej wypowiedzi odniosłam się do powyższego cytatu.
Przyznaję, może źle się wyraziłam, nie chodzi o wszystkie ale o "same" kobiety co wynika z kontekstu.

00

mol molranga03.09.2010 06:55

"Tartu" napisał(a):
Niech się też zajmą tymi co parkują zaraz przy pasach dla pieszych - przykład słowackiego przy Misterze - tam piesi dosłownie wyskakują za tych aut !!!

Dokładnie, w godzinach szczytu w tygodniu nie można bezpiecznie wjechać i wyjechać z Wyspiańskiego.

00

normalny ~normalny (Gość)03.09.2010 11:34

nikt nie jest idealny, mogła się dziewczyna zagapić zagadać, cokolwiek, życie ! Jestem bardzo ciekawy ilu kierowcom zdażyło się przejechać, wyprzedzać na pasach a tu udają mega przykładnych!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat