Trzy kobiety poszkodowane w jednym wypadku. Jakoś mnie to za specjalnie nie dziwi.
Jasne. A statystyki policyjne mówią zupełnie co innego. To mężczyźni powodują większość wypadków, prowadzą po kielichu! I może to im ograniczyć wiek i wprowadzić psychotesty!
Owszem dziewczyna zawiniła, nie zachowała należytej ostrożności, co nie oznacza, że wszystkie kobiety tak jeżdżą i nie trzeba wszystkich "wkładać do jednego worka". Każda sprawa jest inna i do każdej należy podejść w sposób indywidualny. A dziewczyna na pewno poniesie odpowiedzialność za swój występek.
Jakoś trudno w to uwierzyć kobieta - pirat. Może i są takie przypadki, ale to nie oznacza, że wszystkie Panie takie są.
Wieje tu dyskryminacją. A może Panowie nie mogą się pogodzić z faktem, że zdaniem policji są kobiety jeżdżące lepiej od mężczyzn.
Chyba że na karuzeli, hehehe
No to kiepską masz wyobraźnię, mało widziałaś lub mało jeździsz. Protestujesz przeciwko stereotypom a sama myślisz stereotypowo.
Jeśli prowadzisz tak jak czytasz to lepiej zaprzestań dla dobra ogółu, cytuję własną wypowiedź:
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie stwierdziłam, że takie sytuacje wcale się nie zdarzają, tylko nie są one nagminne i nie można powiedzieć, że "wszystkie". A co do stereotypów to facet zawsze powie, że kobieta jest gorsza.
I tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, zarówno w jednej jak i drugiej grupie są tzw. "mistrzowie", którym się wydaje, że nikt im nie dorówna.
A Tobie nic do tego czy prowadzę czy nie?!
Niech się też zajmą tymi co parkują zaraz przy pasach dla pieszych - przykład słowackiego przy Misterze - tam piesi dosłownie wyskakują za tych aut !!!
Rozmowa z Tobą przypomina rozmowę z Chińczykiem. W którym momencie napisałem że "wszystkie" kobiety jeżdżą jak piraci? Jak wskażesz mi ten fragment to pochylę głowę z pokorą.
ps. Boże wybacz mi, wymagam od kobiety konsekwencji i używania logiki, spłonę w piekle. ;)
W swojej wypowiedzi odniosłam się do powyższego cytatu.
Przyznaję, może źle się wyraziłam, nie chodzi o wszystkie ale o "same" kobiety co wynika z kontekstu.
Dokładnie, w godzinach szczytu w tygodniu nie można bezpiecznie wjechać i wyjechać z Wyspiańskiego.
nikt nie jest idealny, mogła się dziewczyna zagapić zagadać, cokolwiek, życie ! Jestem bardzo ciekawy ilu kierowcom zdażyło się przejechać, wyprzedzać na pasach a tu udają mega przykładnych!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!