To wina Chojniaka, już tyle razy pisałem, że on musi odejść i niech zabierze ze sobą tych prezesów piotrkowskich spółek, którzy się ośmieszają - jeden gorszy od drugiego
O tym, że wszyscy z wykształceniem maturalnym uciekają z miasta ostatnio skarżył się nawet radny z Piotrkowa. Nie ma się czemu dziwić. Perspektyw zero, praca tylko dla znajomków. Miasto opanowali zgorzkniali starcy i ci, którzy do szkoły mieli "pod górkę". Druga sprawa, że takiego zakapiorstwa u staruszków to nigdzie nie widziałem. I takiego olewania wszystkich i wszystkiego. Dzisiaj do "Białego Kościoła" "młodzieżówka RM" przechodziła na całej długości Słowackiego między skrzyżowaniami z Armii Krajowej i Kościelną. Jakie samochody - niech stają - my, rządzący teraz Polską idziemy.
Co tutaj ma zatrzymać młodych i wykształconych? Kredyty na mieszkania, których nie będą w stanie spłacić, bo nie mają pracy. Śmieszne. Rządzący obecnie do tego doprowadzili zamykając przedsiębiorstwa państwowe, nawet te dobrze prosperujące. Świetny los zgotowali Solidaruchy młodzieży, a będzie jeszcze lepiej.
O tym, czy miasto się rozwija czy zwija, nie decyduje wyremontowanie ulicy, wybudowanie nowego kościoła czy supermarketu, ale to, czy przybywa czy ubywa mu mieszkańców. Więc mamy jasną sytuację, jak to z "rozwojem" naszego miasta jest.
Mieszkańców będzie przybywać, gdy w mieście będą miejsca pracy i niskie koszty życia. Proste? A te "specjalne programy" magistratu to mydlenie oczu ciemniakom.
Miast emerytów,rencistów,urzędników czyli jednostek.które nic nie produkują...
Moim zdaniem w Piotrkowie brakuje zainteresowania oraz inwestycji w młodych sportowców którzy bez żadnych dobrych perspektyw wolą szukać i wybierać szkoły w innych miastach gdzie jest zainteresowanie młodymi talentami sportowymi, dlatego uważam że władze miasta powinny rozpatrzyć możliwość rozwoju w Piotrkowie.
Piotrków - miasto wyludnione, ale za to bardzo wykształcone. Szkół ci u nas bez liku, głównie tych zaocznych dla dorosłych. Wyrastają jak grzyby po deszczu, jedna się zamyka a w to miejsce powstają dwie nowe. I słuchaczy tam tłumy (głównie wpisanych do dziennika), tylko nie ma kto chodzić na zajęcia, bo młodzież mieszka i zarabia głównie w Anglii i Niemczech. Czy o taką Polskę ludzie walczyli (np. Wałęsa)?
Izaa czym ty kobieto masz zabetonowany mózg? Temu źe w mieście jest źle winna jest Wieś? Coś takiego mogło powstać tylko w chorej głowie. Źycze zdrowia i dobrego lekarza.
Przestańcie ludziom w końcu zaglądać w kieszenie złodzieje, wtedy takich problemów nie będzie!
próbowałem naprawde próbowałem, ale mam już 29 lat i jest to ostatni rok gdzie jestem w tym miescie, nie stać mnie na zakup mieszkania a frajerem pod kredyt też nie jestem gdzie nie ma nawet konkretnych umów o pracę. tak więc Piotrków będzie jeszcze bardziej się wyludniał tu nic nie ma i zero perspektyw.
Sama ciemnota co na pis głosuje tu zostanie. Ostatni zgasi światło
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!