22% terenów zielonych, to manipulacja cyframi ze strony UM. Liczy się wrażenie i to co widzimy na co dzień. Tereny zielone na peryferiach są czymś normalnym i niezauważalnym. Czy pamiętamy o tym, że ziemię pokrywa 70% oceanów? Szerokie centrum miasta jest pozbawione wysokich nasadzeń i utwardzone asfaltem, betonem, granitem, blachą (dachy) to akumulator ciepła latem i zimna zimą. Niskie nasadzenia są ozdobą ale niewielki z nich pożytek. Drzewa rosną latami, ale ich znaczenie jest nie do przecenienia, choć urzędnicy wolą by ich nie było i problemów, które przysparzają. Mieszkałem zawsze wśród zieleni i zawsze sadziłem drzewa.
Co wy z tą betonozą??? Czy ktoś z was był we włoszech, grecji, itd. widział tamte stare miasta i rynki???Mają po kilkaset lat i proszę powiedzieć co tam króluje gdzie tam jest zieleń???Wiadomo, że im więcej zieleni tym przyjemniej no ale bądźmy obiektywni.
Przykładem betonozy może być ścieżka rowerowa wokół stawu bugajskiego .To już woła o pomstę do nieba.
Beton. Niestety. Ciągle gdzieś wycinane są drzewa. Kto daje na to zgodę?
Prezydent Chojniak milczy w każdej sprawie. Pokazuje się tylko jak trzeba otworzyć 5 metrowy chodnika, bądź nową piaskownicę. Myślę, że czas na zmiany w tym mieście.
A mnie się w piotrkowie podoba jest okres wakacyjny większość z nas wyjeżdża na wakacje jak ja i naprawdę zawsze miło mi się tu wraca po kilku dniach po za Piotrkowem po powrocie zawsze doceniam jak tu jest ładnie . A takie frazy jak zastal piotrkow zielony itd to możecie sobie darować ciekawy jestem komu piotrkow 20lat temu podobał się bardziej mnie na pewno nie
Jest beton i to od Komuny. Praktycznie władza się nie zmieniła.
A jak dla mnie to tego betonu jest zbyt mało bo na podwórku mam pełno błota
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!