metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ex piotrkowiak ~ex piotrkowiak (Gość)31.07.2022 09:20

22% terenów zielonych, to manipulacja cyframi ze strony UM. Liczy się wrażenie i to co widzimy na co dzień. Tereny zielone na peryferiach są czymś normalnym i niezauważalnym. Czy pamiętamy o tym, że ziemię pokrywa 70% oceanów? Szerokie centrum miasta jest pozbawione wysokich nasadzeń i utwardzone asfaltem, betonem, granitem, blachą (dachy) to akumulator ciepła latem i zimna zimą. Niskie nasadzenia są ozdobą ale niewielki z nich pożytek. Drzewa rosną latami, ale ich znaczenie jest nie do przecenienia, choć urzędnicy wolą by ich nie było i problemów, które przysparzają. Mieszkałem zawsze wśród zieleni i zawsze sadziłem drzewa.

90

goœć_anna ~goœć_anna (Gość)31.07.2022 09:26

Co wy z tą betonozą??? Czy ktoś z was był we włoszech, grecji, itd. widział tamte stare miasta i rynki???Mają po kilkaset lat i proszę powiedzieć co tam króluje gdzie tam jest zieleń???Wiadomo, że im więcej zieleni tym przyjemniej no ale bądźmy obiektywni.

39

uczeń ~uczeń (Gość)31.07.2022 09:33

Przykładem betonozy może być ścieżka rowerowa wokół stawu bugajskiego .To już woła o pomstę do nieba.

31

goœć_jacek ~goœć_jacek (Gość)31.07.2022 09:37

Beton. Niestety. Ciągle gdzieś wycinane są drzewa. Kto daje na to zgodę?

111

Remek ~Remek (Gość)31.07.2022 09:40

Prezydent Chojniak milczy w każdej sprawie. Pokazuje się tylko jak trzeba otworzyć 5 metrowy chodnika, bądź nową piaskownicę. Myślę, że czas na zmiany w tym mieście.

73

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.07.2022 10:02

A mnie się w piotrkowie podoba jest okres wakacyjny większość z nas wyjeżdża na wakacje jak ja i naprawdę zawsze miło mi się tu wraca po kilku dniach po za Piotrkowem po powrocie zawsze doceniam jak tu jest ładnie . A takie frazy jak zastal piotrkow zielony itd to możecie sobie darować ciekawy jestem komu piotrkow 20lat temu podobał się bardziej mnie na pewno nie

25

Takie miasto ~Takie miasto (Gość)31.07.2022 10:27

Jest beton i to od Komuny. Praktycznie władza się nie zmieniła.

71

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.07.2022 08:34

Oczywiście ,że w Piotrkowie panuje betonoza

144

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.07.2022 10:32

A jak dla mnie to tego betonu jest zbyt mało bo na podwórku mam pełno błota

010

asf ~asf (Gość)31.07.2022 12:15

Przykładem "betonozy" jest "ryneczek", po każdym większym deszczu.

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat