metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bbb ~bbb (Gość)23.10.2013 09:04

Panowie!Wielki szacun dla Waszej pracy.Jesteście najlepsi.

00

bbb ~bbb (Gość)23.10.2013 09:06

Oczywiście dla Pani ratowniczki też wielkie ukłony.

00

rk ~rk (Gość)23.10.2013 10:31

Szczere wyrazu szacunku dla tego ciężkiego zawodu:)

10

RM ~RM (Gość)23.10.2013 14:53

Szkoda tylko, że na pensje się to nie przekłada. Często pracujemy na kilku etatach i dopiero wtedy zaczyna sie dramat wolnych dni.

10

iw ~iw (Gość)23.10.2013 18:51

Kilka razy korzystaliśmy z pomocy piotrkowskiego pogotowia i za każdym razem byłam pod wrażeniem, naprawdę chylę czoła i dziękuję ratownikom i lekarzom płci obojga.
Inna sprawa, że w większości przypadków wyratowany pacjent trafia do szpitala na Rakowskiej...

20

pacjent Bul Alojzy ~pacjent Bul Alojzy (Gość)24.10.2013 01:18

"iw" napisał(a):
Kilka razy korzystaliśmy z pomocy piotrkowskiego pogotowia i za każdym razem byłam pod wrażeniem

Prawda. W ostatnich 4 latach w mojej rodzinie pogotowie było wzywane kilkanaście razy - wszystko trudne sprawy. Od dłuższego czasu przyjeżdża karetka z dwoma ratownikami medycznymi - lekarz już b. dawno się nie zjawił. I teraz co stwierdzam: prawie za każdym razem, kiedy pojawiał się w domu lekarz, to były jakieś sęki (jak nie o to, to o coś innego). Z reguły jest tak przecież, że lekarze wyżej s. niż d. mają. Jeden tylko z lekarzy zawsze był w porzo i to jest dr. Winiarski (ten radny).
Natomiast wizyty z udziałem samych tylko tych ratowników przebiegają na 5 lub na 5+. Są dobrze wykształceni, a więc kompetentni, a przy tym - podkreślam - zawsze kulturalni i taktowni. Niby nic niezwykłego, przecież to normalne i tak powinno po prostu być, ale w tym powszechnym polskim schamieniu - trzeba to zauważyć.

10

pacjent ~pacjent (Gość)24.10.2013 12:48

Polski paradoks polega na tym, że w karetce wszystko robi ratownik, a to lekarz zarabia 5 razy więcej od niego. W Piotrkowie mamy naprawdę dobre pogotowie. Moi znajomi z Radomska twierdzą, że tam jeżdżą ludzie którzy wręcz zasypiają w trakcie interwencji.
Szacunek!

10

teakt ~teakt (Gość)25.10.2013 08:19

"pacjent" napisał(a):
a to lekarz zarabia 5 razy więcej od niego.

Może Cię to zaskoczy ale prawie 10 razy...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat