Może jeszcze pan Munik zadba o to, aby tablice z nazwą miasta stały faktycznie na granicy miasta, a nie 2 km dalej, jak to ma miejsce w Al. Sikorskiego:
Występuje tam taka ciekawa sytuacja, że kierowcy przyjeżdżający od strony Bełchatowa, Częstochowy, Łodzi czy Warszawy do magazynów Kauflandu przy Al. Sikorskiego 81 nigdzie po drodze nie napotykają tablicy z nazwą miasta. Nie są więc świadomi, że wjechali do miasta.
Podobnie sytuacja wygląda na ul. Trybunalskiej (odcinek DK8) - w miejscu, gdzie droga ta przecina granicę miasta nie ma żadnej tablicy - ta pojawia się dopiero przy ul. Wolborskiej za stacją paliw:
Osoby jadące DK8 z Warszawy w kierunku Wrocławia nie są nawet świadome, że przejeżdżają ok. 10 km przez nasze miasto, bo brakuje tam tablic.
Podobne, niewłaściwe ustawienie tablic ma miejsce przy ul. Łódzkiej i Rakowskiej
A bardzo ciekawa sytuacja występuje na południowej jezdni ul. Sulejowskiej: za skrzyżowaniem z ul. Kleszcz stoi znak F-3 - Granica obszaru administracyjnego z napisem "Gmina Sulejów", a kilkanaście metrów dalej znak E-18a - Koniec miejscowości (Piotrków Trybunalski). Czyżby kilkanaście metrów Piotrkowa należało do gminy Sulejów?
Co by nie było, że jestem nadwrażliwy... do tego artykułu nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest na temat, nie zawiera nieścisłości, logiczna budowa zdań, czysta informacja bez żadnych podtekstów, że nagle naszemu miastu grozi kataklizm. No i nie rzuciła mi się żadna literówka... dobra robota :) Na dzisiaj już kończę nadawanie. Pozdrawiam
super. posiadam koszulkę z napisem "Piotrków Trybunalski jest jeden". hasło to przez lata reklamowało Piotrków :)) cóż, może pora wystawić ją na licytację. przecież takiego miasta nigdy nie było, hihi..
paranoja zatacza coraz szersze kręgi ;)
Tablica "Gmina Sulejów" dalej stoi przed tablicą oznaczającą koniec Piotrkowa Trybunalskiego:
:D
Zapewnienia tego pana można sobie włożyć w buty - wczoraj tamtędy przejeżdżałem i błędna tabliczka jak stała, tak stoi.
Muszę bronić sekretarza miasta, bo to taki zasłużony patriota i obywatel. I gdyby nie były prezydent Matusewicz i obecny Chojniak to by nikt o nim w Piotrkowie nie słyszał.
Marcinie Gąsiorze! Idź człowieku na emeryturę, bo już ładny czas temu przekroczyłeś wiek emerytalny zajmując miejsce młodszym. Poza tym, zwyczajnie bredzisz z tym Piotrkowem Trybunalskim.
P.S. W domciu wkładaj ciepłe papucie, bo od podłogi ciągnie!
Znaki E-17a i E-18a z nazwą miasta Tomaszów Mazowiecki stoją przy DK8 ("gierkówce") na wysokości tego miasta:
Są również przy każdej wiosce leżącej przy DK8 między Tomaszowem Mazowieckim i Warszawą, a w Piotrkowie ich nie ma, nawet przy wjeździe od strony Bełchatowa i Wrocławia przy magazynach Nomi. Są za to tuż obok - przy wjeździe z Al. Sikorskiego w odcinek ul. Słowackiego leżący za autostradą A1.
Może by redakcja ePiotrków zajęła się tym tematem, bo moich maili już chyba w MZDiK nie czytają?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!