no niestety ale w Piotrkowie nie ma najmniejszych szans na piłkę nożną na najwyższym poziomie - realnie to max trzecia liga. Piłka ręczna na najwyższym to jest jedyna szansa Piotrkowa. W telewizji transmitowane są mecze ekstraklasy i w mniejszym stopniu 1 ligi - bogaty Bełchatów ma problem z klubem piłki nożnej, tam postawiono na siatkę, biedny Piotrków siatki nie ma, więc powinien postawić na piłkę ręczną - piłkę ręczną kobiet, bo Piotrcovia ma już ugruntowaną pozycję w Polsce.
A co ma wspólnego prowadzenie ośrodka z klubem.Pisałem ,że zarząd nie pobiera z klubu wynagrodzenia za prcę.Ogólnie to nie wiem o co chodzi w odpowiedzi.Chaos:Alberciak,Kowal,
Wypych,sponsor,mniejsze wynagrodzenia - itp.a brak meritum.
Uważam, że z tym składem Piotrcovia zajmnie 5,6 miejsce.
Potrzeba sponosora i wybitnych zawodniczek aby dociągnąć do
wiodącej trójki.Mowa o wychowankach klubu które mogą dojść do obecnej kadry i zmienią oblicze zespołu to utopia. Rozmowy o poważnym strategicznym sponsorze może tylko prowadzić miasto (Prezydent).Bez gwiazd w zespole i zmiany wizerunku klubu, ilość kibicow nie zwiększy się.Czy ważniejszym dla Piotrkowa jest możliwość zdobycia mistrzostwa Polski lub medalu czy gra w 4lidze piłki nożnej przy pełnym szacunku dla zawodników klubów Concordia i Polonia.Jeszcze raz powiem -winno się postawić na piotrkowskie piłkarki ręczne i zapaśników ,bo to najtańszy
sport.Piotrków nigdy nie zdobędzie medalu MP w piłce nożnej,
koszykówce.W dalszej kolejności wspierać inny sport.Ale musi
być wskazany przez miasto finasowy priorytet sportowy.
Pisz prawdę a ja już nie czekam na Twoje dowcipy.
Przecież piłkarki perełką miasta są od wielu lat. Czy tego nie widać? A ile jeszcze ma miasto dawać im forsy?
Dlaczego z tego względu mają cierpieć inne dyscypliny?
Najlepiej dla Piotrcovii to byłoby zlikwidować piłkę nożną Concordię i Polonię, koszykarzy UMKS Piotrcovia. A i aby ich koledzy po fachu nigdy już więcej się nie wychylili nie awansowali do ekstraklasy.
Dlaczego? Bo najwyższa klasa rozgrywkowa zarezerwowana na czas nieokreślony jest dla ukochanej naszej Piotrcovii i to jej należy się śliwka z tortu.
Przez ostatnie 20 lat tyko kasa i kasa dla dziewczyn.A ile warte były te sukcesy?. Za te pieniadze Polonia jest w 1-lidze
czy Ty wiesz jaki jest budżet 1-ligowego zespołu, otrząśnij się.
Napisałeś " Kibic"-" twoją szmatę kopaną"- hm...to wyraznie pokazuje kim ty jesteś, ale odpowiem ci. Concordia była w drugiej lidze{ klika razy}, a skoro miała budżet bliski 1 mil zł to jasno widać że brakowało 0,5 mil zł do awansu i odpowiedz już znasz. Kibice?! Skoro miasto nie promuje własnych klubów?!.. to dlatego na piłkę reczną kobiet przychodzi max 100 osob albo mniej {przyklad ostatni mecz }. Mecenasi?! Ha,ha,ha, za tymi co dają na Piłkę Ręczną stoją osoby dobrze nam znane.Po mieście krąży informacja o której ćwierkają wróble a która mówi,że podobno w zamian za zmianę planu na teren po byłym dużym obiekcie sportowym { kiedyś szandarowa inwestycja } jedna z wysoko ulokowanych i dobrze nam znanych osób miała podobno zarządać kasę na" niby sponsoring" sztandarowego klubu " Jaśnie Pana". Podobno doszło już do spotkania w tej sprawie i niebawem logo "fruwające" znajdzie się na strojach.Przypomina mi to sytuację z jedną z firm która lokowała się w połódniowej części PT i chciała kupić teren i w zamian za pomoc podobno była sponsorem Na temat "bramkarzy" z dyskotek juz kiedyś pisałem.
Tak wiem jaki jest budżet w 1 lidze pilki kopanej.Otóż wyczytałem na stronach klubowych, że skala jest od 1.500.000zł do 2.800.000 zł w przypadku awansu do extraklasy. Jak z tego winia szkoda kasy na sport mało popularny a nawet niszowy i lepiej promowac miasto poprzez piłkę nożną i posłużę się przykładem; Kluczbork,Radomsko,Pniewy,Polkowice,Stóże, Ząbki,Nieczecia, Wągrowiec, Bytów,Radzionków i wiele,wiele innych o których nikt by nie słyszał gdyby nie było tam piłki.
o myślisz, że Piotrków nie jest znany z piłki ręcznej - otóż jest. Niesyty, Piotrkowa nie stać na dobry zespół w piłkę nożną - brak sponsorów, brak infrastruktury. Stać Piotrków, aby inwestować w piłkarki ręczne - mają one już kilka medali, grają w elicie od lat.
Piotrcovia - piłka ręczna kobiet - to jedyna szansa na sukcesy Piotrkowa na arenie ogólnopolskiej. Cieszę się, że zespół ten od lat jest w czołówce polskich klubów i oby było tylko lepiej. Pamiętam ostatnie pucharowy mecz Piotrcovii transmitowany przez zagraniczną telewizje - dawno to było - mam nadzieje, że już niebawem Piotrcovia znów zagra w europejskich pucharach i rozsławi Piotrków w Europie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!