metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)17.10.2010 18:42

"marianna" napisał(a):
Panie i panowie! Do dzieła. Mazura obmawiamy, bo się go panicznie OBAWIAMY!!!!

Rockin' All Over The World!
Cóż takiego zmieni się w jego życiu, nawet jeżeli Marek Mazur tych wyborów nie wygra i nie zostanie prezydentem? A nic!
Ale jeżeli Marek Mazur te wybory wygra i zostanie prezydentem, to wtedy wszystko się zmieni, ale... w życiu i karierze dotychczasowych włodarzy miasta!
To jest naga prawda.
Dlatego - trzeba przyjąć za normalne - że z każdą chwilą, aż do ogłoszenia ciszy wyborczej, nasilać się będą te głupie, głupsze i najgłupsze posty, atakujące tę kandydaturę, bowiem czynią je takie osobniki (albo/i/ ich poplecznicy), które na wyborze Mazura stracą. Wszystko, dużo albo trochę, ale - stracą.
Podobnie wszystko zmieni się w życiu radnych, którzy obecnie w radzie miasta zasiadają, a którzy będą musieli ustąpić krzeseł innym przedstawicielom, wybranym w nadchodzących wyborach.
Reasumując: całemu legionowi ludzi okrutnie zależy na tym, aby Marek Mazur nie doszedł do władzy i armii ludzi zależy na tym, aby nie weszły do samorządu całkowicie nowe nazwiska.
Zależy im na jednym. Na utrzymaniu tego:

Rockin' All Over The World!
Komentarz był edytowany przez autora: 17.10.2010 18:56

00

jj ~jj (Gość)17.10.2010 19:20

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Cóż takiego zmieni się w jego życiu

To po kiego grzyba pcha się na stołeczek? Może i on bidula nie chce,oponuje,ucieka,ale poplecznicy i orędownicy..nie dają.Bo i przecież oni zacierają rączki na myśl o stanowiskach ,władzy i kasy.
Tyle prawd ilu forumowiczach.A nie jakaś tam jedna,naga!

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)17.10.2010 19:23

"jj" napisał(a):
Tyle prawd ilu forumowiczach.A nie jakaś tam jedna,naga!

Piotr ,samozwańczy Arystoteles tego forum wie lepiej!!!!

00

Lola ~Lola (Gość)17.10.2010 20:07

"jj" napisał(a):

To po kiego grzyba pcha się na stołeczek?

Nie zadawaj tak naiwnych pytań. Po kiego? A po tego, że będzie miał ciepluchną posadkę za wcale niemałe pieniądze. No bo chyba nie z poczucia obywatelskiego obowiązku. Czasy tzw. mężów stanu minęły bezpowrotnie. Kaska, mój drogi, kaska. Mało?

00

acb ~acb (Gość)17.10.2010 21:15

Lola, kaskę to niech sobie biorą, ważne żeby za nią pracowali dla dobra Piotrkowian,a jak na razie to tylko dla siebie i swoich kolesi wszystko ciągną .W urzędzie miasta i jednostkach pełno "zaprzyjaźnionych" - więc RAZEM DLA NASZEGO Dobrobytu; tfuuu dla Piotrkowa

00

Lola ~Lola (Gość)17.10.2010 21:54

"acb" napisał(a):
kaskę to niech sobie biorą, ważne żeby za nią pracowali dla dobra Piotrkowian,a jak na razie to tylko dla siebie i swoich kolesi wszystko ciągną .W urzędzie miasta i jednostkach pełno "zaprzyjaźnionych" - więc RAZEM DLA NASZEGO Dobrobytu; tfuuu dla Piotrkowa

Ależ oczywiście, za dobrą robotę godziwa zapłata. Nie sprawdza się, to nie widzę powodu wypłacać nawet złotówki i dalej utrzymywać darmozjada na stołku.
Tyle, że to myślenie nieco utopijne i życzeniowe jak na lokalne realia. To miasto jest chore i już. Rączka, rączkę myje, a i tak brudów pod koszulką... że ho ho ho. Złudne nadzieje, że coś się kiedykolwiek tutaj zmieni. Można jedynie wybierać między większym lub mniejszym złem.

00

leśnik-drzewiarz ~leśnik-drzewiarz (Gość)19.10.2010 12:17

AGITKA TRYBUNALSKA
Dlaczego ja tu sobie rymuję? Bo się w tym lubuję!
Dlaczego pójdę na wybory? Bo inaczej byłbym chory.
Dlaczego nie wystaję z ferajną pod trzepakiem?
Bo czułem się, czuję się i czuł się będę Polakiem.
Dlaczego spośród piątki czterech menów odpada?
Bo co każdy jeden, to wada, wada, wada i wada!
Pozostaje mi przyjaciół i kumpli zaprosić do Mazura!
Bo spośród tej piątki menów to jedyna kandydatura.
Powiesz, że co? Że ja zło mniejsze wybieram?
Jeśli nawet tak, to coś robić trzeba, więc - popieram!

00

INFO ~INFO (Gość)19.10.2010 13:28

Mam jedno pytanie. Gdzie w jednym miejscu mogę przeczytać o Panach kandydatach. Interesuje mnie życiorys, dokonania. Plusy i minusy kandydata. Może ktoś pokusi się o przygotowanie czegoś takiego czysto informacyjnie. Na pewno się by to przydało.

00

Lola ~Lola (Gość)19.10.2010 14:37

"INFO" napisał(a):
Może ktoś pokusi się o przygotowanie czegoś takiego czysto informacyjnie

I liczysz, że takie zestawienie będzie przygotowane rzetelnie i obiektywnie??
Poza tym jest rzeczą niewiele miarodajną zestawiać "dokonania" np. byłego prezydenta, przewodniczącego Sejmiku W. czy radnego. Rzecz uprawnień, kompetencji, pola manewru i działania. No, ale jakiś tam ogląd dać może.
---
Ja osobiście wiem, że ostatnie 4 lata to pasmo porażek, niepowodzeń, chybionych decyzji, błędnych priorytetów, plagi usterek i niedociągnięć. Takiego prezydenta mieć po prostu nie chcę.

Komentarz był edytowany przez autora: 19.10.2010 14:43

00

leśnik-drzewiarz ~leśnik-drzewiarz (Gość)20.10.2010 09:41

Marek Mazur i jego dwie owocne kadencje,a Piotrków w wielu dziedzinach otrzyma preferencje!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat