[cytat]do Heniek owszem masz rację trochę błędów zrobiłem ale pisałem szybko ale moje zdanie na temat ludzi bezdomnych jest takie samo a twoje inne bo nieznalazłes się w ich sutuacji
do epiotrkow: opodtrzymuję swój wcześniejszy komentarz który w jakiś sposób wyparował !? z tego forum, że cały ten plebiscyt to jedna wielka farsa. Popieram to co napisał ~as. Jeżeli kandydatuty mogą składać pojedyńcze osoby to Kapituła nawet w składzie z wcześniejszymi lauretami, wybierze osobę która niemkoniecznie jest osobą która uzyskała osiągnięcia w życiu społecznym, gospodarczym lub kulturalnym Piotrkowa. Zgłaszanie radnych nie jest dobrym pomysłem ponieważ za swoje działania pobieraja diety przewyższające najniższą płace.
Czytając zarówno wiadomośc, jak i komentarze widzę brak podstawowej informacji:
Gdzie przeczytać regulamin tego konkursu???
Wybieranie najbardzioej zasłużonego piotrkowianina spośród siebie, garstki organizatorów mija się z celem. Pozwólcie głosować ludziom, mieszkańcom miasta i wtedy zobaczymy ile warci są kandydaci. Zgłoszenie kandydata powinny być poparte np iloscia 500-1000 podpisów mieszkańców. Wtedy by się okazało kto ma uznanie wśród mieszkańców.
as: Nie rozumiesz zasad. Nie spośród siebie bo 1. przedstawicieli organizatorów jest w kapitule dwóch (radio i Tydzień), 2. pozostali członkowie kapituły to laureaci więc Piotra już mają. Zbieranie podpisów można przemyśleć ale zawsze będzie dyskusja czy akuratnie dana ilość jest dobra (dlaczego 500 a nie np 300 czy 1000 ?) Głosowanie jaką metodą ? kuponów czy smsów ? Jaką masz pewność czy ktoś nie wysyła sam na siebie ? Dylematów jest wiele... Ludzie wchodzący w skład kapituły, która z każdym rokiem się powiększa, pochodzą z tak różnych środowisk ze wybór jest wypadkową zasług kandydata. I ponoszą odpowiedzialność za wybór. A kandydaturę może zgłosić każdy. Ty również :)
To paskudny zarzut wobec organizatorów!
Jak widać z wiadomości na Forum - istnieje Kapituła konkursu, odbywają sie jej posiedzenia. Należy więc oczekiwać, że ma jakieś spisane zasady działania.
Ponawiam swoją prośbę - Szanowni Organizatorzy i Kapituło:
opublikujcie regulamin lub inne zasady przebiegu konkursu!
Czyżby go cały czas tworzyli?
Czy Pan Mariusz Staszek radny to ten co wcześniej prezerwatywami (gumkami inaczej) handlował?
Jeżeli tak, to my z moją Tereską głosujemy na niego. Mamy już szóstkę dzieciaków i gdyby nie Pan Staszek od gumek to byśmy więcej mieli, a wyżywić trudno taką gromadę.
O "gumkach" - nic nie wiem, i chyba to nie temat na ten wątek..
Widzę, że być może na liście nominowanych jest błąd:
To właśnie radny Staszek był komandorem Biegu Trybunalskiego - taki napis widziałem na koszulkach. Co się zgadza z działaniami Pana staszka w dziedzinie sportu.
Bartosiak: Nie Biegu Trybunalskiego, tylko jego podróby - Biegu Piotrkowskiego!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!