Bez przesady,tu chodzi o tych"meneli",których zgarnia się z ulic i wiezie do szpitala,przy okazji robiąc dziesiątki badań!A ten wychodzi rano i prosto pod monopolowy ugasić pragnienie.Izby Przyjęć traktowane są jak izby wytrzeźwień,z taką zaś różnicą,że za te drugie musieliby zapłacić i z pewnością nie mieliby tak komfortowych warunków i takiego traktowania jak w szpitalach.
A cóż,zwykły pacjent,musi poczekać..
z tego co wiem to alkoholizm jest też chorobą i w związku z tym nie rozumiem podejścia do jednostki chorobowej jako takiej
...i powtarzaj to sobie pod nosem jak mantrę siedząc 5 godzin w poczekalni na izbie przyjęć w szpitalu,łykając Apap na ból za mostkiem,który Cię będzie męczył ( zawał)aż do momentu,kiedy personel medyczny będzie mógł bezpiecznie odejść od pijanego menela leżącego na centralnym miejscu, rzygającego na podłogę i miotającego obelgi- bezkarnie!
Powtarzaj i powtarzaj - miej nadzieję,że doczekasz swojej kolejki!
Na własne oczy widziałem kiedyś jak do szpitala na ul. Rakowskiej karetka przywiozła pijanego delikwenta o wyglądzie żula. Załoga karetki oraz inne osoby z oddziału ratunkowego musiały uspakajać gościa, który wcale nie miał ochoty się tam zostać. Co chwila wstawał i coś marudził aż postraszono go, że jak sie nie uspokoi zostanie wezwana policja. Facet nie chciał się tam zostać, podejrzewam że gdyby nie przepisy również nie chciano by go tam zostawić bo oddział jak sama nazwa wskazuje jest od ratowania ludzi a nie od użerania się z zachlanymi typami. Wyjazd karetki, pobyt gościa na oddziale itd. itp. ile to wszystko kosztowało ? Jako, że sam wtedy na kogoś tam oczekiwałem i byłem nerwowy naprawdę miałem szczerą ochotę przyp... gościowi bo naprawdę utrudniał pracę lekarzom, a ci powinni zająć się leczeniem ludzi a nie odtruwaniem gościa, który niewykluczone że następnego dnia znów był pewnie potencjalnym pacjentem tegoż szpitala.
Takie są moje doświadczenia z pijakami w szpitalu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!