I to jest największa paranoja naszej służby zdrowia. Nie przyjmuje się ubezpieczonych, bo nie mają przy sobie stosownych dokumentów, ale przyjmuje się nieubezpieczonych... to polska służba zdrowia - może zwiększyć składki?
hehe, bo taki pijany nieubezpieczony to ma za co pić, a trzeźwy nie ubezpieczony to nawet nie wie jak wyżulić kilka złociszy na browara, więc kasy nigdy nie ma - chyba, że złom sprzeda
OCZYWIŚCIE dla normalnego człowieka potrzebującego pomocy Pan Konieczko ma listy i kilkumiesięczne kolejki a dla zawszonych zapitych śmierdzieli przyjęcie do lekarza od ręki oto kogo sobie wybraliście. Wychodzi, że śmierdzące lumpy są bardziej szanowane od was wyborców którzy tak zaufaliście wszechwładnemu nieusuwalnemu od kilkunastu lat dyrektorowi- wychodzi, że wy wyborcy jesteście p....ni i to zdrowo!!!!
płace składki regularnie.....a jeśli na imprezie sylwestrowej (częściej nie piję) zdarzy mi się np. skręcić nogę....dlaczego mam za to zapłacić jeszcze raz....wszak picie alkoholu nie jest zakazane w Polsce....spójrzcie na to z takiej strony...a może inaczej będą traktować brudnego pijanego od czystego?
Muszą Cię przyjąć. Nawet jeżeli nie masz dokumentu ubezpieczeniowego przy sobie. Masz za to 7 dni na dostarczenie takiego dokumentu do szpitala czy przychodni. Tylko tego może nikt nie mówi a Ty jako pacjent tego nie wiesz. Ale takie jest prawo.
No właśnie.
I nie tylko chodzi o udokumentowanie uprawnień do leczenia , co o samoochronę pracowników medycznych przed żądnymi sensacji i materiałów mediami...
Po "aferze" ze zgonem bezdomnego przed kilkoma laty NIKT w służbie zdrowia nie zaryzykuje takiego publicznego opluwania i piętnowania w prasie, radiu i tv jak wtedy.
A ludzie normalnie ubezpieczeni i normalnie chorzy - do kolejki! Menele rządzą!
Panowie Dyrektorzy obu szpitali to mogą sobie w tej sprawie palcem w bucie pokiwać - nie będzie jakichkolwiek pieniędzy na taki cel...
Delikwent powie,by się odp...,bo i tak nie ma pieniędzy, urzędnicy w urzędzie miejskim i starostwie wykręcą się skromnym budżetem...
Nic sie nie zmieni, nic się nie da zrobić - menele rządzą coraz lepiej...
pijanych bez ubezpieczenia przyjmą do szpitala.a my za nich będziemy płacić.
Wiecie oni pija na własne życzenie ledwo oko przedsze to myśli żeby jakiegoś jabola zciągnąć nie leczyć ich tylko dać im kolejną flache niech się zapije pije bo chce, nikt mu do ust nie wlewa
Paranoja
Jak ja prawie nie pije - bo praca dzieci itp ... życie obowiązki i się od święta napije i coś nie się stanie np. zwichne noge to mam płacić za konsultacie czy pomoc lekarską mimo że co miesiąc kupe kasy zabierają mi z pensji na ubezpieczenia ????
Czy może to jakiś błąd w artykuje ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!