W takiej lidze jak oni grają, by się liczyć to potrzebny jest taki sponsor strategiczny jak mają Kielce (Vive Targi), Płock (Orlen), Puławy (Azoty) i Mielec (Tauron trzy ostatnie to spółki giełdowe).
Nie może być tak, że Piotrkowianin chce grać w ekstraklasie, a inne kluby upadają. Jak się nie ma szmalu to się gra na poziomie co mnie stać. I to jest właśnie problem Piotrkowianina by znalazł sobie strategicznego sponsora na miarę ekstraklasy, a nie chwytać się miejskiej kasy.
Kiper nigdy nie zdobędzie sukcesu bo jak tu słusznie zauważono Vive,Wisła Płock,przewyższają o lata świetlne całą
ligę.Potem dochodzą Mielec ,Puławy które w sobotę okazały poziom Piotrkowianina (już do przerwy na minusie 10 bramek).
Czy miasto stać na drogi sport na poziomie gry o mistrzostwo
Polski (p.nożna,koszykówka,p.siatkowa)- nie.Ponieważ męska ręczna jest o niebo droższa od kobiet winno stawiać na Piotrcovię,pomagać wyjść z kryzysu finansowego już z innym zarządem bo do czego doprowadzono teraz to tragedia i niszczenie dorbku zawodniczek i działaczy którzy doprowadzili Piotrcovię do wielkich suksesów.Jest jeszcze w mieście sekcja zapaśników działająca z sukcesami.Nie prywatne widzi mi się ale reallja osiągnięcia suksesu i finansowe winny mieć pierszeństwo.Piotrcovia po kilku korektach w składzie może już w przyszłym sezonie być w czubie ligi i walczyć nawet o medal w przeciwieństwie do Piotrkowianina.
A więc ręczna Piotrcovii ,zapasnicy ,Piotrkowianin, piłka nożna na poziomie III ligi.Takie jest moje zdanie.
P.S. O możliwościach Piotrcovii jak podaje strona klubu świadczy wczorajsza wygrana w sparingu z KSSem w Kilcach który jest vice liderem ekstraklasy 34:26.
Przeczytałem że nie założysz klubu i mi się smutno zrobiło. Sądziłem, że taki udacznik jak Ty spokojnie w ciągu roku znajdzie budżet przynajmniej dorównujący Vive i Wiśle, a może nawet Kilonii (co za tym idzie zakontraktujesz światowe gwiazdy). I to bez łaski i niełaski Magistratu.
Wygląda jednak,że Ty też jesteś nieudacznikiem, który potrafi tylko krzyczeć. Wzorujesz się widzę na niejakim Antonim M. Pokrzyczeć, zrobić dużo szumu, i tyle.
żeńska piłka ręczna to parodia sportu w tym kraju i w tym mieście. Widać to po reprezentacji. Nawet na ostatniego w tabeli Kipera przyjdzie więcej kibiców niż na dziewczuny
A tłok był na hali gdy ostatnio grał Kiper straszny -200 os.tak samo jak na Piotrcovii.
Szkoda,że zapomniałeś najważniejszego.1000 zł zabrane w czerwcu.Fajnie też,że tak żarliwie bronisz zarządu klubu.Zarząd klubu to:Szczukocka,Bujak,Kozłowski,Berliński i Furman.Największy szacunek mam z tej ekipy do Przemysława Berlińskiego,który w tym klubie jest od lat na dobre i na złe.Był,gdy była 3,2,1 liga jest też w ekstraklasie.Jestem też w stanie zaakceptować Wojciecha Furmana,byłego zawodnika,a obecnie kierownika.Pozostała trójca podejmuje niestety wszystkie decyzje i to ona jest wszystkiemu winna.Chcesz być obrońcą zarządu,Twoja sprawa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!