To co opowiada radny z kosmosu to czysta kpina.To Rząd PiSu winien jest wzrostu cen za śmieci..A ten radny z Pisu tylko ferment sieje i tu pod tym artykułem te głupoty wypisuje
a ja bym chciał płacić za umyty słoik i czyste śmieci które wyrzucam 100 zł, bo mnie stać i chce iść na reke chłopakom ze śmieciarek
Mnie zastanawia jedno dlaczego tylko wyciąga się łapy po kasę do mieszkańców. Był okres gdzie paliwo było prawie po 6 zł. ceny za śmieci były niższe i opłacało sie. Teraz mamy paliwo sporo tańsz przez długi czas a śmieciarzom ciągle mało . ja przypomnę jak chcą sobie budować sortownie i całą infrastrukturę to niech robią to za swoje a nie za nasze. Ja uważam ,że urzędnicy są w zmowie z firmami i działają na ich korzyść a nie mieszkańców.
Dlaczego na zachodzie firmy śmieciowe podbierają sobie odpady nie ze swojego terenu bo tam na śmieciach się zarabia a u nas daj im gotową kasę a do tego firmy wszystkich odpadów nie zabierają i myślą ,ze co osoba prywatna ma jeszcze sama zawozić po jakiś punktach na własny koszt ?. Druga sprawa jak u mnie co to za odzyskiwanie surowców wtórnych skoro do śmieciarki wrzuca sie skrzydła okienne z szybami meble lodówki zamrażarki i upycha się to hydraulicznie wszystko jest zgniatane a w szczególności szkło jest już do niczego nie przydatne. jak widać nie ma nad niczym kontroli firmy robią co chcą i tak to pójdzie na wysypisko i zasypie się ziemia. Firmy jak by były dobrze zorganizowane to utrzymały by się z samych odpadów co od nas dostają ale po co komu by się chciało . Dlatego u mnie niczego nie dostają co ma wartość i chociaż sam sprzedam to w części mam zwrot kosztów opłaty
A może już czas na utworzenie miejskiej firmy odbierającej odpady i uwolnienie się od śmieciowych terrorystów podnoszących ceny bez opamiętania?
Skądś muszą brać kasę na 500+ i inne socjale a te głupie ludzie się cieszą, że coś dostają. Tylko najbardziej na tym są stratni Ci co niczego nie dostają a muszą płacić tak samo jak Ci co dostają. A może zrobić tak, że podwyżka tylko dla tych co dostają socjale i wtedy będzie sprawiedliwie.
Trzeba przywrócić stan zgodności z prawem - czyli aby ustawowe zadanie własne samorządów w gospodarce odpadami było rzeczywiście zadaniem własnym gmin tak jak jest to w innych krajach UE - czytać z komentarzami - portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/prezydent-o-rosnacych-cenach-za-odpady-jestesmy-zakladnikiem-systemu,217433.html ... Jak nie zatrzymamy tych działań przeciwko interesom mieszkańców i przeciwko polskiej racji stanu - to wkrótce sprzedadzą nas tym którzy będą ciągnąć zyski z naszych comiesięcznych opłat za wodę i ścieki! ... wpolityce.pl/polityka/395742-plazynski-punktuje-adamowicza-zyski-z-sng-sa-wysylane-do-francji-to-lupienie-gdanska-to-jest-niezrozumiala-polityka
Tutaj mi "śmierdzi" na odległość. Jeszcze nie było przetargu a miasto już wie, że zapłaci za odbiór odpadów (śmieci) wyższą stawkę. A dlaczego miasto nie robi rozeznania jak to jest w innych miastach (patrz Chełm) że opłata jest niższa o połowę.Władze miasta mają dbać o mieszkańców czy o firmy odbierające odpady?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mieszkańcy Piotrkowa Trybunalskiego czas skończyć z tym dyktatem urzędniczym. Proponuję abyśmy wszyscy mieszkańcy zaprotestowali przeciwko często wprowadzanym drastycznym podwyżkom za odbiór i zagospodarowanie odpadów komunalnych. Nie dajmy się cały czas terroryzować. Wyjdźmy któregoś dnia na ulice i wykażmy swój sprzeciw. W jedności siła. Nie możemy się godzić na ciągły dyktat cenowy.
Proponuje anulować przetarg z uwagi na zbyt wysokie ceny. Jak miasto robi przetarg na budowę drogi to gdy cena w przetargu jest wyższa od zakładanej to przetarg jest powtarzany, aż osiągnie się założoną ceną. Dlaczego w przypadku śmieci nie może być tak samo? Czy dlatego, że płacić będą mieszkańcy, a nie miasto?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!