Za PO było mi lepiej. Pracowałem w popularnym fastfoodzie za 3,7 zł za godzinę. Nie wiedziałem co robić z pieniędzmi. To były czasy...
Po I psl szkodzili kradli zlikwidowali offe a szpital na Roosevelta doprowadzili do długu i to całkowicie ludzie psl.
Ok rozumiem PiS złe. Teraz pora na konkrety - co proponujecie w celu walki z inflacją? Czy planujecie odchudzić wydatki na urzędników? Tylko konkrety proszę, bo krytykować każdy potrafi
O o 3150 proc w tym roku wzrósł przeładunek drewna w porcie w Gdańsk, a mówili, że PO jak rządziła chciała sprzedać lasy, a tu proszę co się dzieje obecnie.
Poczekajcie pisiorki jeszcze trochę i zobaczymy jak będziecie po śmietnikach latać! Taki bedzie wasz raj.
A ja czekam żeby PO wygrało. Jak wam zabiorą całą kasę którą wam PIS dał to wtedy zmądrzejecie ale to już będzie za późno i wrócicie do tego swojego raju
PiS czy PO tak czy inaczej inflacja jest i na to nie mamy wpływu ale skoro to wina PiSu to proszę ludzi z PO o receptę na inflację w 3 prostych krokach. W prostym języku bo większość to czytających jak i ja to prości ludzie
Za wysokie ceny energii odpowiada rzad PISu , przecież spólki enenrgetyczne kupują węgiel po 200zł za tone od PGG to skąd podwyżi prądu nawet o kilkaset procent ?
PIS wiedział o tym ,że wybuchnie wojna na Ukrainie dużo wcześniej , dlaczego nie zabezpieczył dostaw węgla z innych kierunków, dlaczego przed wybuchem tej wojny nie zwiększono wydobycia w polskich kopalniach ?
Czemu PIS nie zgodził się na budowę nowoczesnej kopalni na bazie likwidowanej kopalni "Krupiński " przez pryw. kapitał szwajcarsko-niemiecko-amerykański . Chciano za tą kopalnię zapłacić 200 milionów złotych , docelowo miała zatrudniać 5000 osób i dawałaby nam 3.5 miliona ton węgla rocznie , które dzisiaj byłyby na polskim rynku , zamiast tego wydano 600 milionów na jej likwidację .
Kopalnię budowano z myślą o wydobyciu węgla koksowego, którego złóż jednak nie udostępniono w pierwotnie zakładanym zakresie. Zakład wydobywał głównie miały energetyczne, osiągające znacznie niższe ceny od węgla koksowego dlatego była mało opłacalna. Inwestycje w tej kopalni i udostępnienie złóż węgla koksowego dałoby szansę na rentowne działanie kopalni. Przecież kapitał nie bawiłby się w inwestycje gdyby nie był pewny jej rentowności .
Były też propozycje odnośnie innych kopalń . Bo mamy węgla na sto lat , tylko PIS go zasypał kopalnie . Zarówno te , których nie warto było utrzymywać jak i te , na których rozbudowę i rozwój byli chętni . Ale PIS woli zamorzyć Polaków głodem i chłodem niż wpuścić zagraniczny kapitał .
Byle w PIS rosły zastępy milionerów , PISi rząd się wyżywił a kościół dostał miliony z naszych podatków .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!