I znów małomiasteczkowa awantura o parking. Ludzie wystawcie nosa do jakiegoś większego miasta np łódź - tam rzadko kto parkuje pod swoim blokiem. Przybywa samochodów i to jest fakt. Trzeba budować nowe parkingi a nie psioczyć. Parkowanie pod swoim blokiem gdzie jest mało miejsc parkingowych już dawno się skończyło!
Jestem mieszkańcem Piotrkowa Tryb ,płacę podatki w tym mieście. Dlaczego nie mogę korzystać z zaparkowania pojazdu na terenie miasta. Np .na ul Piastowskiej zakaz zatrzymywania i postoju nie dotyczy mieszkańców .Czy mogę również domagać się tego samego np na ul.Fabianiego ?Rozumiem teren spółdzielni,to zaznaczyć i umieścić odpowiednią opłatę nawet bardzo wysoką,żeby nie opłacało się korzystania z tego parkingu osobą spoza spółdzielni ,natomiast teren miasta powinien być ogólnodostępny .
Jeśli ktoś jest mieszkańcem tego pięknego miasta ma prawo zaparkować na jego terenie , oczywiście mieszkańcy bloków mogą złożyć się na wspomniany szlaban z wjazdem na wydzielony ich teren. Miastu proponuję utworzenie piętrowych parkingów z parkometem i szlabanami przy wjeździe i wyjeździe. Za granicą nie istnieje taki problem. U nas jednak ze wszystkiego tworzy się problemy wagi ciężkiej.Całe miasto potrzebuje parkingów , nie tylko opłat za parkowanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!