Zróbcie parking w powietrzu i wszystkie samochody się zmieszczą. :)
Mieszczuchom nic, nigdy się nie podoba i nie będzie podobać.
1. Małe sprostowanie. Pan redaktor się pomylił. Mówiłem, że ok. 1/3 należy do miasta, a 2/3 do PSM, przy czym ta 1/3 to południowa część parkingu, a 2/3 to północna część parkingu i droga pomiędzy obiema częściami. Można to sprawdzić na www.geoportal.gov.pl.
2. Problem jest obecny w całej Polsce. Samochodów przybyło niewspółmiernie do zwiększenia się liczby miejsc postojowych. W Piotrkowie nie ma chyba osiedla na którym byłaby wystarczająca ich ilość. Dodatkowo w ciągu dnia przyjeżdżają samochodami spoza Piotrkowa ludzie do pracy, szkoły, "załatwić sprawę" itp. Może pewnym rozwiązaniem byłyby parkingi na obrzeżu miasta i darmowa komunikacja.
3. Zamykanie parkingu (moim prywatnym zdaniem) jest błędem, bo w efekcie prowadzi to do konieczności o wiele większego zapewnienia miejsc parkingowych. Przecież Kowalski mieszkający np. na Dmowskiego, kiedy pojedzie na Wyzwolenia, zwolni miejsce dla Nowaka, który właśnie z Wyzwolenia przyjechał na Dmowskiego. I Kowalski zaparkuje na miejscu Nowaka, a Nowak na Kowalskiego. W przeciwnym razie potrzebne jest dodatkowe miejsce i dla jednego i dla drugiego na dłuższy lub krótszy czas, ale nie na 24 godz. Zamykanie parkingu zmniejsza rotację. Na parkingu powinno być tyle miejsc ile jest potrzebne do przenocowania samochodów w powszedni nie wakacyjny dzień.
4. Należy zaznaczyć, że problem z wolnymi miejscami na omawianym parkingu jest właśnie jedynie w godzinach pracy w dni robocze i nauki szkolnej.
5. A tabliczkę zmienimy.
Pozdrawiam
Marek Potrzebowski
każda spółdzielnia i TBS powinien zabezpieczyć dla swoich lokatorów miejsca postojowe a nie zmuszać ludzi do korzystania z miejsc nie swoich
Ja mieszkam przy Focusie nie mam gdzie zaparkowac auta pod blokiem po pracy bo klienci na zakupy przyjeżdżają i zostawiata auta na parkingu bo boją się na poziomowe parkingi w Focusie wjechać. A nie wspomnę już jak są jakieś wyprzedaże ludzie gdyby mogli to na balkon by nam wjechali. A ja wracając z dzieckiem chorym od lekarza godzinę w kolko jeżdżę żeby auto gdzieś pozostawić. W każdym miescie przy gmgaleriach parkingi są dla mieszkańców ale to piotrkow tu się dba tylko o podwyżki
Przybysze zza miasta parkować przy wjeździe do miasta i życie stanie się prostsze!
parkingi sa dla kazdego jesli komus nie pasuje niech sobie zrobi koperte jesli stan zdrowia mu na to pozwala ma grupe itd
W Krakowie problem rozwiązano w 15 min. Jeśli parking był na terenie spółdzielni lub wspólnoty, ustawiono szlabany. Każdy mieszkaniec otrzymał kartę lub chipa.
Ale macie dylematy...
Jakie to ma znaczenie czy ktoś mieszka w mieście czy na wsi???A zwłaszcza w dzisiejszych czasach...trochę pomyśleć proponuję.
Jestem mieszkańcem Piotrkowa Tryb ,płacę podatki w tym mieście. Dlaczego nie mogę korzystać z zaparkowania pojazdu na terenie miasta. Np .na ul Piastowskiej zakaz zatrzymywania i postoju nie dotyczy mieszkańców .Czy mogę również domagać się tego samego np na ul.Fabianiego ?Rozumiem teren spółdzielni,to zaznaczyć i umieścić odpowiednią opłatę nawet bardzo wysoką,żeby nie opłacało się korzystania z tego parkingu osobą spoza spółdzielni ,natomiast teren miasta powinien być ogólnodostępny .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!