metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga04.01.2014 15:18

"CoolMen" napisał(a):
Przejedź, lub lepiej przejdź się ul. Sulejowską i zobacz, że przed każdym skrzyżowaniem z namalowanymi znakami poziomymi, wytyczającymi pasy ruchu stoi znak uzupełniający typu F-10 (a jest ich chyba 8 szt.) i jakoś nikt do tej pory nie wpadł na pomysł, aby ul. Sulejowską uważać za jednokierunkową, tak jak to Ty sugerujesz w swoim wywodzie dotyczącym oznakowania dla ulicy POW.

To, że jakieś znaki gdzieś stoją, niekoniecznie oznacza, że zostały postawione zgodnie z przepisami. Chodziło mi o to, że ten znak F-10 na ul. Polskiej Organizacji Wojskowej przy braku oznakowania poziomego może wprowadzać w błąd kierowców spoza naszego miasta i okolic. Nie widziałeś nigdy na ul. Sienkiewicza albo Dąbrowskiego samochodów jadących "pod prąd"?

00

taki jeden ~taki jeden (Gość)04.01.2014 16:35

"CoolMen" napisał(a):
~CoolMen (Gość)3 godziny temu, 13:41
"Piotrkowianin" napisał(a):

Piotrkowianin ma rację. Niech tylko śnieg pokryje nawierzchnię, a zobaczysz ilu kierowców pojedzie przy lewej krawędzi jezdni chcąc skręcić w lewo.
Ja też byłbym pewien, że pod warstwą śniegu jest oznakowanie poziome...
Ewidentny zonk!

00

CoolMen ~CoolMen (Gość)04.01.2014 17:05

Nie widziałeś nigdy na ul. Sienkiewicza albo Dąbrowskiego samochodów jadących "pod prąd"?

Niccolo Machiavelli nisko Ci się kłania i ja też.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga04.01.2014 17:19

"CoolMen" napisał(a):
Niccolo Machiavelli nisko Ci się kłania i ja też.

A możesz powiedzieć, co ma wspólnego ten Włoch z XV/XVI wieku z ruchem drogowym w naszym pięknym mieście?

10

CoolMen ~CoolMen (Gość)04.01.2014 18:31

A możesz powiedzieć, co ma wspólnego ten Włoch z XV/XVI wieku z ruchem drogowym w naszym pięknym mieście?

Tyle samo, co pytanie mnie o samochody jadące "pod prąd", i moje ich widzenie, czy też niewidzenie, z omawianym tematem. Nie zbaczaj z właściwego tematu w imię zasady "cel uświęca środki" przypisywanej temu człowiekowi. Myślę zresztą, że doskonale "aluzju paniał" i chciałbym zakończyć to gaworzenie o niewłaściwie ustawionych znakach drogowych (teraz okazuje się również na Sulejowskiej), gdyż nie czuję się żadnym ekspertem do dyskutowania z projektantami dróg.

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat