Mnie zastanawia, jak taka osoba, z takim "tęgim umysłem", była w stanie prowadzić działalność gospodarczą i zarobić tyle pieniędzy :):)
Kolejny fejk, jak z Rutkowskim w Grabicy. Ale może kogoś uda się przestrzec.
To jak seriale z aktorami amatorami.
Mają swoją widownię.
Dlaczego organy ścigania nie biorą pod lupę pracowników banków, którzy mają dostęp do kont klientów i nie konfrontują zgłoszeń o takich wyłudzeniach,których banków one dotyczą? Jestem przekonana, że ci cwaniacy mają wtyki w bankach i dzielą się z nimi łupem procentowo od wyłudzonych kwot. Dziwię się, że tyle w kraju jest tych przestępstw i nikt się tym do tej pory nie zajął. Po drugie: dziwię się tej pani, która prowadzi działalność gospodarczą i dała się cwaniakom nabrać. Rozumiem niedołęstwo myślowe emerytów i rencistów (bardzo ich przepraszam za to sformułowanie) związane z wiekiem, bo nikt nie wie, co go czeka na starość, ale kobitka rozsądna, która prowadzi biznes pozwoliła złodziejom ukraść swoją własność? W tej sytuacji powinna ten biznes przekazać komuś bliskiemu, bo znów da się komuś nabrać.
Przynajmniej powinni zakryć jej oczy takim czarnym prostokontem jak miał Seba co poleciał do Dubaju
I niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego bank nie może znaleść tych pieniędzy ? Przecież system bankowy powinien potrafić wyśledzić gdzie poszła kasa i gdzie ją wypłacono...
Polecam pytać w swoich bankach czy są w stanie namierzyć skradzione pieniądze, a jak nie to znaczy , że pieniądze nie są bezpieczne...
Nieznajomość prawa szkodzi.Obywatel nie ma prawnego obowiazku pomagania policji. Wyjątek jest jeden. W czasie interwencji, policjant może wezwać osobę postronną, do udzielenia pomocy, po wcześniejszym okazaniu legitymacji służbowej. Okazanie, to nie jest jakieś machnięcie przed oczami, lecz umożliwienie przeczytania treści, i w razie potrzeby umożliwienie spisania danych funkcjonariusza, oraz kto tę legitymację wydał.Dopiero wówczas owo wezwanie, staje się skuteczne. Żadne telefoniczne czy smsowe polecenia, nie mają mocy prawnej. Nsleży je zawsze traktować jako oszustwo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!