metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
miś ~miś (Gość)21.02.2016 20:43

jedna urzędniczka 20 lat temu mówiła: widziały gały co brały!!!
trzeba było się budować tam gdzie są ulice nie byłoby trzeba nerwów i zdrowia tracić
Wierzeje to miasto? Raczej na miasto mi to nie wygląda - ot takie wiejskie zaplecze do spania bo co tam robić

13

ptb1 ~ptb1 (Gość)21.02.2016 21:41

Wreszcie ktoś się wzioł się za te dziury. Ciekawe co na to urzędnicy. Brawo rusałki krótko i na temat. Ten kto podał do gazet to powinien zostać radnym.

10

mila ~mila (Gość)21.02.2016 23:36

Przypomnę jeszcze o mega kałuży na Świeżej (odcinek od Jeziornej do Paproci/Bursztynowej). Suchą nogą nie ominiesz. Były tam poprawki w jezdni, ale wydaje mi się, że jest gorzej, bo woda teraz nie odpływa na "pobocze" tzn. na trawniczek obok. Jak najwięcej słonecznej aury życzę.

10

Alaska69p ~Alaska69p (Gość)22.02.2016 00:43

Przyjedźcie na Jana Kałuży oś.Pawłowska zobaczycie jak ludzie się topią we wodzie, a wy parę dziurek i wielkie HALOOOO.

20

ww ~ww (Gość)22.02.2016 01:03

Droga jak droga dawniej same takie były ... ale przynajmniej za gierka takich cyrków nie było bo drogi były zrobione ... a teraz to dziura na dziurze , ciekawe co będzie dalej .... ja wam radzę napisać skargę i petycje do proboszszcza , p.prezydenta ptb . jak to nie pomoże to znaczy że was mają gdzieś i musicię sami se asfalt zrobić.... ....

10

zamieszkały ~zamieszkały (Gość)22.02.2016 01:05

Piotrków. Ulica Wieniawskiego, nic więcej nie mam do dodania. OD 98 roku walczymy o cywilizowany ASFALT

21

abw ~abw (Gość)22.02.2016 01:07

ciekaw jestem kto tą sprawę nagłośnił ? mam nadzieję że wywalczycie swoje trzymam kciuki. i gratuluję żę nie boicie się kościoła , radnych tylko walczycie o swoje....

20

nw ~nw (Gość)22.02.2016 01:13

ja tam tragedii nie widzę bywają gorsze drogi i jakoś nikt się nie skarży ... ciekawe co by powiedzieli jak by zobaczyli inne drogii w ptb

23

ares1 ~ares1 (Gość)22.02.2016 06:51

Jak tylko dojdzie do Pana Prezydenta że błoto i dziury naprzeciw kościoła temat zostanie pozytywnie załatwiony i nie muszę pisać czemu :)))

80

km ~km (Gość)22.02.2016 07:30

mala dygresja co do wczesniej wspomnianego palenia smieciami w piecach....
ale mysle ze dwa tematy moga byc bardziej powiazane niz sie na pozor wydaje.
Skoro jest ustawa to i sa kary ustawowe , wspomiany remont drogi ( a takze te zglaszane przez mieszkancow rady osiedli) moznaby finansowac z kar nalozonych za spalanie smieci.
Widze tylko obopólne korzysci na tle poprawy warunkow srodowiskowych :
- poprzez remont nawierzchni zmniejszamy halas pojazdow przejezdzajacych po dziurawych
drogach, czas ich przejazdu, (mniej spalin) , pylenie nawierzchni
- poprzez walke z paleniem smieci zmniejszamy w powietrzu ilość pyłow RAKOTWÓRCZYCH
DIOKSYN! , chlorowodoru, cyjanowodoru ... i innych szkodliwych dla srodowiska substancji.
pamietajmy ze srodowisko to rowniez my ! wiadomym faktem jest rowniez to ze szczegolnie
narazone sa osoby starsze i dzieci, radze sobie to dobrze zapamiętać, bo jak sie
przypaleta do kogos to cholerstwo zwane rakiem, jest to bilet w jedna strone ,
Co sadzicie o tym zeby wprowadzic obowiazkowe przeprowadzanie kontroli, polegajace rowniez na pobieraniu wymazu z komina i nakladaniu wysokich kar siegajacych kilku tysiecy ?
Ciekawy jestem co Wy sadzicie na ten temat.

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat