metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
molo ~molo (Gość)26.10.2013 12:47

Zanim się tam udacie, zanim wrzucicie pieniądze do puszek przeczytajcie co się z nimi dzieje:
http://kontrowersje.net/jerzy_owsiak_kr_l_ebrak_w_i_garzy_z_oty_melon_sekty_wo_p

00

Dęciak ~Dęciak (Gość)26.10.2013 12:51

A myślałem że chodzi o Miejską Orkiestre Dętą . Może byście tak o Miejskiej Orkiestrze Dętej byście napisali że szukają chętnych do nauki gry . Dziwne że w tym roku szkolnym przeszedł bagatela 1 nowy uczeń

00

mol molranga26.10.2013 19:13

Cytuję:
Ojciec Jerzego Owsiaka Zbigniew faktycznie był pułkownikiem Milicji Obywatelskiej, ale jego zainteresowania bywały często odległe od „spraw gospodarczych”. Jak wynika z archiwów IPN do pracy w milicji zgłosił się w 1945 r. mając 19 lat. Jak podał – z zamiłowania. W 1946 r. miał już opinię aktywnego działacza partyjnego przychylnie nastawionego do Rządu Jedności Narodowej i Związku Radzieckiego. W opinii służbowej z 1947 r. przełożeni podkreślali, że „w dużej mierze przyczynił się do rozbicia PSL w gminie Mierzeszyn”. Piastował też w tym czasie m.in. stanowisko zastępcy komendanta posterunku ds. polityczno-wychowawczych. W napisanych przez siebie życiorysach Zbigniew Owsiak podkreślał swój negatywny stosunek do kleru. Uważał go za „szkodnika państwa demokratycznego”. Chwalony był za wykłady w Ośrodku Szkoleniowym ZOMO.
W 1962 r. został przeniesiony do KGMO w Warszawie, gdzie w 1973 doszedł do funkcji naczelnika Wydziału II Biura Dochodzeniowo-Śledczego. Powierzono mu m.in. sprawowanie nadzoru i udzielanie pomocy praktycznej terenowym jednostkom MO w sprawach o poważniejsze przestępstwa gospodarcze. Przez kilka kadencji pełnił w Komendzie funkcję I, a wcześniej także II sekretarza egzekutywy POP PZPR.
Jego żona – Maria Owsiak - również pracowała w MO, w Wydziale I komendy wojewódzkiej w Gdańsku, a później jako urzędnik prokuratury wojewódzkiej w Gdańsku. Zbigniew Owsiak podkreślał, że rodzice żony są w partii, a jej siostra – w Komitecie Warszawskim PZPR w Ośrodku Szkolenia Partyjnego.

00

bulk bulkranga26.10.2013 21:40

To ja polecam osobą, które jeszcze nie mają wyrobionego zdania na temat działalności J.Owsiaka ten filmik

00

Anty owies ~Anty owies (Gość)26.10.2013 21:44

kiedy skończy się to wielkie dziadowanie??? Donald ze swoją bandą niech daje , a nie biedni ludzie. dość tego naciągania.

00

Anty owies ~Anty owies (Gość)26.10.2013 21:51

ludzie dość dziadowania na ulicach.

00

luzik ~luzik (Gość)27.10.2013 09:04

"mol" napisał(a):
Ojciec Jerzego Owsiaka

Na Boga !!!
Chociaż cyrk pod nazwą WOŚP jest dla mnie rzeczą żenującą, to co do tego wszystkiego ma milicyjna przeszłość ojca Owsika?
Nie rób z siebie idioty, czy w dzisiejszych instytucjach publicznych nie ma prawdziwych mend, szpicli, złodziei i tym podobnego robactwa? Spójrz wokół siebie, spójrz w lustro !
Tak czy inaczej, oceniaj Owsika i jego głupotę za konkrety, a nie za przeszłość jego ojca.

00

psina lesina ~psina lesina (Gość)27.10.2013 09:38

"bulk" napisał(a):
To ja polecam osobą, które jeszcze nie mają wyrobionego zdania na temat działalności J.Owsiaka ten filmik

wróć się do szkoły tłuku nieuku,albo kup sobie oszołomie słownik ortograficzny.

00

luzik ~luzik (Gość)27.10.2013 09:57

"mol" napisał(a):
negatywny stosunek do kleru.

Zobacz, ja też mam negatywny stosunek do kleru. Uważam , że czarna kecka, którą kler nosi, to najczęściej fajna przykrywka do próżniaczego i wygodnego życia. Mógłbym prztoczyć setki przykładów na rozwiązłe życie (wręcz łajdactwo), chciwość i złodziejstwo, oportunizm, niski poziom umysłowy, brak szacunku dla innych oraz karierowiczostwo księży.
I co, też będziesz pluł na moje dzieci?

00

bulk bulkranga27.10.2013 10:53

"psina-lesina" napisał(a):
wróć się do szkoły tłuku nieuku,albo kup sobie oszołomie słownik ortograficzny.

a ty zacznij dłużej zaparzać sobie melise i przestań solić mentosy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat