O miejmy nadzieję, że te wiatraki nie będą korzystać z wiatru ze wschodu bo to zły wiatr i powstanie potem zła tania energia. Tylko amerykański wiatr jest dobry.
dziwie się że ludzie siedzą cicho ,kilku u których stoją i sąsiadują dostali w kieszeń a reszta wydymana ,brawo ludzie wasze ziemie teraz nic nie będą warte
Każdy chce prąd w gniazdku, ale nikt urządzenia obok domu. Podobnie z S12 - ma powstać natychmiast, ale jak najdalej. Przerzucacie się jak gorącym ziemniakiem.
Ja tam bym wolał wiatrak niż np. spalanie śmieci,czy spalarnie zwierząt w sąsiedztwie.moze i czasami hałasuje, ale przynajmniej nie kopci ani nie truje srodowiska. No i podczas burz dodatkowa ochrona przed uderzeniem pioruna w dom czy słup energetyczny.
Oby nie spowodowały wyłączenia ogromnych obszarów spod zabudowy bo wtedy Wójty już nie będą takie happy.
Jak to powstaje nielegalnie Haba trzeba to nagłośnić i powalczyć o odszkodowania
Po pierwsze Wiatraki powstają nielegalnie Brak konsultacji społecznych za plecami mieszkańców cichaczem przekupiono kilku mieszkańców na działkach których powstały wiatraki. Sama lokalizacja łamie prawo mowa o ustawie 10 H czyli chodzi o odległości od zabudować dróg na terenie obu gmin.
Z tego co ja sie orientuje obie te gminy zostały skorumpowane prze przez lobby wiatrakowe mam na myśli radnych i włodarzy samorządów ale tak się dzieje w całym kraju . Problem polega na tym ,ze lokalizacja wiatraka bliżej niż 1500 metrów od zabudowań powoduje z automatu ograniczenia dla lokalnej społeczności w prawie budowlanym i do tego taka bliska lokalizacja narusza prawa nabyte mieszkańców.
żaden z tych wiatraków nie został postawiony zgodnie z prawem mieszkańcy nic nie wiedzieli o takiej budowie brak konsultacji brak opinii środowiskowej i żaden wiatrak nie spełnia norm odległości a w 4 miejscach stoją przy samej drodze co stanowi bezpośrednie zagrożenie bezpieczeństwa dla jeżdżących tu pojazdów.
W holandi wyburza się wiatraki to samo Niemcy bo to źródło prądu jest niestabilne.
Przykładem jest Szwecja postawili na panele i wiatraki a kupują prąd z Polski z węgla.
Włodarze obu gmin złamali prawo mieszkańców jak widać mają za nic własny interes się tylko liczy zniszczone grunty pod każdym wiatrakiem tony betonu i stali do tego szpecą środowisko a pożytku z tego żadnego nie ma gdyż podana moc wiatraka to lipa taki wiatrak generuje jedynie 1/3 podanej mocy i pracuje parę godzin na dobę tylko. Niech rząd robi tak dalej a padnie cała sieć bo wszystko do tego zmierza ale na głupotę i brak wiedzy samorządowców nie ma lekarstwa
To ile my jako nieświadomi podatnicy zapłaciliśmy Tauronowi...oraz władzom...i też ile Tauron zapłacił władzy za przetarg...do ich kieszeni? u mnie pusto w kieszeni...niestety...a takie cuda widzę ...może jeszcze 5G słupy to już w ogóle będziemy tak namagnetyzowani....długo nie pociągną mieszkańcy Moszczenicy przy takim napromieniowaniu...buduje Czarnobyl ..Dziękujemy Szanownym Władzom...za ekologię..i te wycinki lasów...przy drodze Moszczenica -Piotrków...Nie mogę się doczekać...widoku tego betonu....i połyskliwej i śliniącej się twarzy developera
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!