to jest jezioro, widać pan jest młodym człowiekiem dlatego nie pamięta pan jak ono wyglądało np 60 lat temu i dziś wydaje się panu że to sztuczny twór.Za parę lat to nawet na zalew nie będzie wyglądało
Zamiast gratulować to spekulują czy to jezioro czy też nie :D Aż z ciekawości wpisałam w Google i oto proszę jeden z wyników wyszukiwania :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bugaj_(jezioro)
Także myślę, że wszystko jasne:)
Gratuluję świetnego połowu panie Piotrze :)
Jeżeli, miasto nie zajmie się regularnym oczyszczaniem Bugaja, głownie chodzi mi zalegające śmieci nad wodą, które np. po zimie wpłyną do zbiornika to takie okazy będą tylko marzeniem Piotrkowskich wędkarzy.
APELUJĘ do władz miasta o działanie w tej sprawie, bo w niektórych miejscach od strony Wierzej tworzą się wysypiska śmieci!!!
Jest to ZALEW. A, że zaniedbany i niezagospodarowany, to już inna historia. W szanownej WIKIPEDII jest wpisany bardzo wiele dziwnych, że tak określę haseł i wyjaśnień. Jeszcze raz wyjaśniam - JEZIORO, MORZE, RZEKA I OCEAN to naturalny zbiornik stworzony przez przyrodę, a ZALEW i STAW to zbiorniki wody sztuczne zbudowane przez człowieka. Tak było od zawsze określane w takich naukach jak geografia i przyroda. Obecnie manipulatorzy i za nimi pożyteczni idioci zmieniają znaczenie wielu pojęć i słów, aby móc, bez problemów rządzić masami ludzi.
Nie znam się w ogole na tym dlatego pytam-dobra taka duza ryba?Tlusta?Smierdzaca mulem?
~purysta miałam Ci napisać litanie co myślę o Twojej wypowiedzi, ale po głębszym zastanowieniu to będę mądrzejsza i przemilczę;)
Gratulacje dla Pana
Wszystkich zainteresowanych tamatyką naszego miejskiego akwenu zapraszam na www.nasz-bugaj.pl.tl[b]
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!