Widocznie księdzu bardziej opłacało się mówić niż milczeć ;)
Odważnie i kontrowersyjnie o pedofilii w Kościele??!! Raczej głupio i podle!
Ks. Bochyński i tak nic nie straci wręcz przeciwnie budynek po Hawanie chce nabyć :))) Zainteresowani wiedzą na co :)))
Ale ważeniem pifska czy warzeniem?!
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję; byłam zajęta.
Otóż bóg, kimkolwiek jest,nie potrzebujepośredników. sprzeczność sama w sobie.
Ale - nie należy kpić z takiego podejścia. Człowiek mały, nazwijmy Go - chłopem pańczszyźnianym - nie ośmiela się mówić wprost do Stwórcy. Potrzebuje pośrednika. Tłumacza. Gdybym pojechała na wywczas do Finlandii, też bym pewnie głupie miny robiła, kiedy by mnie Fin z rewerencją witał...
Naturalnie, ów Fin - tłumacz nie robiły tłumaczenia, żeby zdobyć nade mną władzę. Dostałby w mordę i tłumaczenie by się przeniosło na wyższy poziom...
Tak, uprzedzam pytanie: bóg mówi do nas językiem niekiedy dla nas niezrozumiałym. Zagadkami jakimiś, które po latach mądrzy ludzie rozwiązują,albo i nie.
Przypomnij mi, jak się nazywał ten oszołom, który na skrawku papieru napisał twierdzenie, które po dziś dzień działa, ale krtórego nikkt nie dowodnił? Jego nazwizko jest, chyba, na "f:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bp-Antoni-Dydycz-Kosciol-nie-ukrywa-grzechow-duchownych,wid,16136275,wiadomosc.html?ticaid=11197a
Czarni nadal myślą że ludziska kupia te wywody :))) To nie średnowiecze gdzie prowadzili te smutne owieczki (barany:))) jak chcieli!
i taki doktorek bocheński chce się ze swoimi pogladami wcisnąć na UJK w Piotrkowie. Ico pewnie będzie uczył przyszłych nauczycieli jak bić dzieci po pupie żeby bolało a nie zostawiało śladu? oj mały stalinek z pana skoro pozwalasz bić dzieci bo one są słabsze, a dorosły to by ci mógł kark przetrącic
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!