UWAGA HIT, kto zamknął Salę Pamięci i dlaczego, kto maczał w tym palce i kto nic nie zrobił , ci sami latają z kwatkami po różnych okazjach i promują się na tzw WYKLETYCH, jednocześnie polecam wszystkim aby zapoznali się ze wspomnieniami wspomnianych żołnierzy AK. Na marginesie dodam ,że Bernardyni to główna siedziba Macierewicza posłuchajcie jak się promuje i co gada o wyklętych, jak się promuje na kościołach i ich wyznawcach, polecam też książkę T. Piątka, Macierewicz jak to się stało, https://www.e-kalejdoskop.pl/muzea-a217/kasacja-akowskiego-muzeum-r8840
~ja (Gość) Coś sobie przypominam , jednego ubeckiego kapusia którego widziałem w mundurze WP przy składaniu kwiatów ,ktoś mi go wskazał .Trzeba zgłębić temat.
Salę Pamięci 25 pułku Armii Krajowej zamknięto z jakiego powodu , przeszkadzała komuś ?
A kto tam,na codzień, w takie miejsce będzie jeździł aby obejrzeć zbiory. Fatalna lokalizacja. Tyle wolnych lokali w centrum Piotrkowa.Ktoś powinien odpowiedzieć przed mieszkańcami naszego grodu za tą bezpodstawną lokalizację. Wstyd i żenada,za bezmyślność.
Czy ta nowa historia będzie napisana zgodnie z wytycznymi z Nowogrodzkiej? Nie warto zakłamywać historii i tworzyć nowych pis bohaterów bo wszystko z czasem wyjdzie na jaw jak działali i co sobą reprezentowali!
Bardzo mnie to cieszy. Region piotrkowski to kawał historii I i II wojny światowej. Oby więcej takich miejsc i inicjatyw.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!