Ile osob uczeszczjacych na msze zna lacine. Chodzi o to zeby wierni nic nie rozumieli.powrot do ciemnogrodu.
Do Pań i Panów Inicjatorów odtworzenia Mszy Wszechczasów - 1) nie bardzo dobry termin wybraliście na sprawowanie tej Mszy, po 40 latach braku Jej w piotrkowskich kościołach, wielu wiernych Katolików, którzy prawdopodobnie chętnie byliby na Niej się modlić, w tym czasie było na Pielgrzymce Pieszej na Jasną Górę; 2) przekonajcie piotrkowskich księży, tych starszych dla przypomnienia, a tych młodszych dla nauki na uczestnictwie w Mszy, która była i jest silną pomocą i wielką potęgą w walce z sługami diabła (jak na przykład kilku, na tej stronie komentujących, nie tylko w tej sprawie, również podobnym i pokrewnym)) i samym szatanem; 3) zadbajcie na przyszłość, aby w piotrkowskich kościołach ich zwierzchnicy w gablotach parafialnych i kościelnych wywiesili stosowane powiadomienia, gdyż o sobotniej Mszy żaden wiernych ogłoszeniem pisemnym nie powiadomił ewentualnych chętnych, a słyszałem, że stosowne zawiadomienia były do wszystkich kościołów dostarczone. Jedynie ojcowie Bernardyni byli na poziomie i powiadomienie w swojej gablocie w krużgankach zawiesili, dlatego, ze byli gospodarzami miejsca. Ciekawe czy ten komentarz będzie opublikowany czy wykasowany, jak inne, moje podobne, a bardzo politycznie niepoprawne? Szczęść Boże i pomóż Duchu Święty w nawracaniu się ateistów, agnostyków, laików, pogan i innych zagubionych, nieszczęśliwych i splątanych ludzi! Matko Boża i wszyscy Święci Pańscy wstawiajcie się za nich i za nas!!!
Na poważnie do ~ty wiesz kto. Ze mną też chcesz iść do sądu? Na dodatek mam zapisanych parę twoich starych występów. Jak chcesz, to się pobawimy. Nie będę wnosił o kary pieniężne, tylko o prace społecznie użyteczne. Np. o 200 godzin przy zbieraniu śmieci z poboczy drogi Piotrków-Sulejów oraz z brzegów Pilicy w obrębie Sulejowa. Obniżę ci wymiar do 150 godzin jak zajmiesz się syfem w piotrkowskich alejach Kopernika. Chcesz sprawdzić czy będzie mi się chciało?
To jakiś głupol z baranowa (sulejowa) po kilku trepanacjach czachy,luzik.
Bóg zapłać za komentarz, kochany Kszysiu. Dzięki tobie nie będę musiał udowadniać, że istnieje diabeł oraz ka..le - głupole, które boga mają wprawdzie na ustach, ale przykazania boskie - już tylko w du..e!
PS. To dotego "pana", który podpisał się luzik. (luzik z kropką na końcu).
Teatrzyk dla ubogich duchem? Dla wzmożenie wiary proponuję przywrócenie jeszcze paru innych starych kościelnych obyczajów: dziesięcina, wybijanie zębów nie przestrzegających postu, łamanie kołem i palenie czarownic. A na dodatek indeks ksiąg (itp., itd) zakazanych. Biedni muszą być ludzie, którzy boga poszukują w jasełkach!
Przepraszam wszystkich za moje szmondackie wypowiedzi. Jestem nikim i pomyślałem, że w ten sposób zaistnieje
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!