Teraz będzie wałkowany temat, że wszystko, co robił Pastuszko było złe, a wszystko, co robi Przybylski jest dobre. Otóż nie. Wprawdzie w tym sezonie trener Pastuszko się pogubił i z każdym meczem (z dużym udziałem dziewczyn) utwierdzał mnie w przekonaniu, że już gorzej być nie może, to trzeba pamiętać o tym co zrobił w poprzednim sezonie. Po prostu współpraca na linii trener Pastuszko - zawodniczki się już wypaliła i doszło do zmiany trenera. Podobnie wyglądała sytuacja z trenerem Przybylskim. Ponad miesiąc temu to on był tym "złym" w Piotrkowianinie i zawodnicy nie chcieli za niego umierać na parkiecie. A odnośnie wczorajszego meczu, to widać poprawę, ale od tego Piotrcovii nie przybędzie punktów.I na koniec pytanie:Dlaczego w ostatniej akcji meczu nie została wycofana bramkarka, a w jej miejsce nie weszła dodatkowa zawodniczka w polu?Przegrywaliśmy wtedy jedną bramką i jedna z naszych zawodniczek miała karę 2 minut.
Bezsensowne wyolbrzymianie wartości drużyn czołówki kobiecej ekstraklasy, wystarczy by w drużynie Piotrcovii w każdym meczu wszystkie zawodniczki grały na takim poziomie jak w ostatnim Szafnicka, Kucharska, lub zbliżonym to żadna drużyna co najmniej w Piotrkowie nie ma szans na zwycięstwo. A jest od dawna tak jak na najwyższym poziomie w danym meczu gra Wypych, albo Sarnecka, albo Szafnicka, albo Kopertowska, albo Kucharska, albo Despodowska , albo Ivanovic, albo inne to pozostałe w grze są tylko obserwatorkami. Kiedy cała drużyna zagra na poziomie bardzo dobrym w każdym meczu ? Poszczególne mecze pokazują niewątpliwy potencjał indywidualny większości zawodniczek tylko dlaczego nie widać tego regularnie i zbiorowo w każdym meczu.
brawo tylko tak dalej nareszcie uwierzyłyście w siebie i tak trzymać
To sędziowie wygrali mecz dla Zagłębia za co dziękował im za dobre sędziowanie po meczu obecny prezes Zagłębia. Pan obserwator z którym rozmawiałem po meczu przyznał, że ostatniego karnego nie powinno być. Źle rozegrane ostatnie 20 sekund meczu ,bo można było
doprowadzić jeszcze do remisu który powinien być sprawiedliwym rezultatem ale n owy trener
wszystkiego nie przećwiczy w jednym tygodniu pracy. Ogólnie widać coś nowego w grze,jest w tym pomysł i widać że idzie ku lepszemu. Bardzo ciekawy będzie mecz w Piotrkowie z Koszalinem w którym z taką grą jak wczoraj dziewczyny mogą zdobyć punkty a najlepiej wygrać pierwszy mecz w tym sezonie w hali Relaks.Pozdrowienia dla zawodniczek i trenera Przybylskiego. Do zarządu klubu : dobra zmiana ale dlaczego tak długo z tym czekano?
Heh... znawcy teraz nagle zespół super przygotowany?! Cudotwórca w tydzień przygotował zespół. OTÓŻ trener Przybylski zbiera żniwa po trenerze Pastuszko... jedynie tylko dał odżyć dziewczynom psychicznie.
Brawo Dziewczyny! Wyrównany mecz z mocnym rywalem, taką walkę chcemy oglądać nawet jeśli nie zawsze uda się ugrać z tego punkty! Brawo Ania, dawno nie widziałem tak dobrego występu. Widać poprawę w grze, choć jeszcze dużo pracy czeka nowego trenera, martwi jednak tak mała ilość bramek ze skrzydeł...
Jest lepiej, teraz mobilizacja, a punkty z czasem zaczną wpadać ;)
Ja czekam na obiektywne i rzeczowe komentarze panów fotografów. Oni wiedzą wszystko a na handballu znają się jak nikt w tym mieście. A ile mają nicków!
Pastuszko wywieral presie na zawodniczkach dlatego nic dziewczyny niegraly mysle ze Przybylski ogarnie temat i doprowadzi zespol do normalnosci...
Panie trenerze, zawodniczki!!!
Do końca meczu pozostaje 25 sekund. Gracie w osłabieniu, macie piłkę, przegrywacie jedną bramką.
Co do cholery robi Karolina w bramce? Czy nie warto zaryzykować i wpuścić zawodniczkę z pola???
Kończymy porażką! Remis byłby sprawiedliwym wynikiem...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!