Byłem i widziałem w jakich warunkach pracują tam obecnie ludzie, przełom XVIII i XIX wieków, a nie początek XXI. Zastanawiam się gdzie są służby powołane przez państwo dla ochrony życia i zdrowia ludzi w czasie i miejscu pracy; gdzie są Sanepid, Inspekcja Pracy, straż pożarna,.... oraz partie lewicowe i związki zawodowe? Coś mi się wydaje, że związków zawodowych w tej firmie nie ma, a jeżeli są to działają na pasku prezesów, dyrektorów i kierowników firmy, jak w większości zakładów w Polsce. Partie lewicowe zaś, są zajęte kawiorem i szampanem, a nie pracownikami i normalnymi ludźmi. Ciekawe czy ktokolwiek zareaguje na ten kablarski wpis. Podobnie jest w innych zakładach w Piotrkowie i w Polsce. Zero obrony i ochrony pracowników przez urzędy i instytucje do tego powołane. Wpis nie poprawny, więc nie będzie go opublikowanego na tej stronie, prawda?
Teraz czekać jak szopa całkowicie się rozleci a szkoda bo żadnych remontów tam się nie przeprowadza!!!
A gdzie kolejka wąskotorowa do Sulejowa wszystko zniszczono a mogła by zarabiac na siebie ale w tym kraju co nasi ojcowie i dziadowie zbudowali wszystko sie niszczy zamiast dbać by dalej słuzyło społeczeństwu
pamietam jak w podstawowce zbierali pieniadze za cegielki na ratowanie kolejki waskotorowej... niestety nie udalo sie.
Bo muzeum w Sochaczewie jest tego parowoziku prawowitym właścicielem.
A ja pamiętam, że jeszcze kilkanaście lat temu na torach obok Pekinu stał stary, zniszczony parowóz doskonale widoczny z ulicy Czarnej. Później parowóz niestety gdzieś zniknął.
Szkoda, że w Piotrkowie bezmyślnie pozbyto się wszystkich parowozów łącznie z ciuchcią wąskotorową "Kamilem" - mógłby teraz stać na POW obok wyremontowanego Dworca i być pięknym zabytkiem techniki.
To jest skansen rozpaczy. Piszący i osoba oprowadzająca nie mają pojęcia o czym piszą - znam to miejsce od dziecka i teraz trudno się pogodzić widząc taką ruinę.
Pracowałem w lokomotywowni pod koniec lat siedemdziesiątych i nie było w niej już wtedy parowozów, a nazwa jej była Lokomotywownia Piotrków Trybunalski, a nie parowozownia. . Linie Piotrków - Bełchatów obsługiwały lokomotywy spalinowe. Temat jest super tylko osoba która go napisała mogłaby trochę się wysilić i nie pisać głupot.
Na początku lat 90 tych do Bełchatowa jeździł jeszcze parowóz ale sporadycznie, wagony były piętrowe nie wciskajcie kitu .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!