...Obecnie trwają konsultacje władz Piotrkowa z Ministerstwem Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu. Jak tłumaczy dyrektor Marta Walak, opinia ministerstwa nakreśli dalszą drogę tamtejszego oddziału...
A może nie z Ministerstwem Kultury i etc. te konsultacje, tylko z Ministrem Zdrowia, już on wymyśli jakiś DEFICYT KULTURY i wytyczy jakąś MAPĘ DROGOWĄ na poprawienie i wyjście z tej patowej sytuacji Oddziału Muzeum.
Dlaczego tak jest? Słaba promocja miejsca a właściwie żadna, słabe oznaczenie, że tu znajduje się muzeum (ten napis bar na dachu...) mało atrakcyjna oferta edukacyjna bo tam chyba nie ma nic oprócz gry dla zorganizowanych grup, problemy z dojazdem np. dla szkół. Można by wiemieniac i wymieniać a wystarczyłaby odrobina chęci i zaangażowania
Też pierwsze słyszę, że tam jest muzeum. I tu leży problem bo myślę, że nie jestem osamotniony w swojej niewiedzy.
Wydaje mi się że wszystko zależy od sposobu zarządzania i atrakcyjności oferta a na pewno jej super lokalizacja. Według mnie jest to problem z zarządzaniem obiektem, bardzo słabą reklamą i mało atrakcyjną ofertą. Piszę tą wiadomość jako hotelarz z okolicy który pomimo zainteresowania ciekawymi miejscami dla turystów pierwszy raz słyszy o tym miejscu.
Mieszkam niedaleko tego miejsca i również myślałem, że to tylko bar, a nazywa muzeum została po starej funkcji budynku
To bardzo fajne miejsce na rodzinny wypad -tyklko słabo rozreklamowane
No niestety ale to nic innego jak brak wizji działania muzeum.... Słabe zarządzanie.....dziś łatwiej zlikwidować, bo po co naprawiać....
Myślę, że wystawa pt. "Jak bliźniacy Kaczyńscy wraz z Mateuszem Morawieckim obalili komunę" przyciągnęłaby tłumy i uratowała tę placówkę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!