mam działkę przy tej firmie mogłam się cieszyć pracując i wypoczywając na niej jednak z chwilą działań firmy zostałam pozbawiona z korzystania dobrodziejstw a pojawiły się problemy zdrowotne mieszkańcy mogą to zauważyć bardzo szybko robiąc badania kontrolne oby nie było za póżno .
Co można myśleć o człowieku, który widzi przez pięć lat bocznicę kolejową i zwały węgla na niej a mimo to buduj tuż obok nowy dom, ciekawe w jakim celu, żeby w nim mieszkać
czy może w innym celu !!
Dużo wielkich skomplikowanych słów - a decyzji nie ma żadnej.
Tak wygląda Polska. Brak faceta (lub baby) z jajami, która by tą sprawę pomogła rozwiązać (a nie tylko obiecanki robić).
Panie Wójcie - ma pan "jaja"?
Mieszkam niedaleko, więc wiem jak jest.
Wszelkie plucie w stylu "a węglem by się paliło" świadczy o tym, że osoba tak pisząca jest kretynem - ślepym, głuchym i nie umiejącym czytać tekstu ze zrozumieniem.
Zapraszam na wycieczkę kolego... tak z tydzień posiedzisz - będziesz miał rozeznanie
Na e-piotrków chamska cenzura ... cóż...
z pobłażaniem rezygnuję panowie z waszego forum
Komisja Rewizyjna "popatrzy na ręce" byłego wójta!A na bocznicy kolejowej nigdy nie było rozładunku na taką skalę. Ja rozpoczynałam budowę domu 25 lat temu i ten teren miał przeznaczenie pod budownictwo mieszkaniowe i rzemiosło uciążliwe!W sąsiedztwie Bartera od kilkudziesięciu lat funkcjonuje skład węgla.Na jego działalność nigdy nikt się nie skarżył.Różnica jest w ilości i jakości tego pseudo węgla.Mówimy tu o dziesiątkach tysięcy ton miału!To wygląda jak kopalniane hałdy!Krajobraz iście śląski w centrum Polski!
Wydaje mi się, że komisja rewizyjna Rady Gminy bądź Rady Miasta nie jest uprawniona do jakiejkolwiek kontroli działalności przedsiębiorców. Ich rolą jest "patrzenie na ręce Wójta, Burmistrza czy Prezydenta" i natychmiastowe reagowanie na złe działanie tych organów. Natomiast, gdyby taka komisja zaczęła kontrolę przedsiębiorcy, to ma on pełne prawo ich całkowicie olac, bądź za każde nieuprawnione wezwanie do urzędu "na dywanik" wystawi lokalnym urzędasom słone rachunki do zapłaty za zmarnowany czas. Ludziom mieszkającym w pobliżu należałoby współczuc, jednakże w tym miejscu (przy bocznicy kolejowej) od dawnych lat rozładowywano węgiel. Po to zresztą zbudowano tam dawno temu bocznicę kolejową. Ludzie o niej wiedzieli doskonale tylko, że zapomnieli o tym w momencie, gdy węgiel zaczęto wozic TIRami. Teraz węgiel znów na tę bocznicę przyjeżdża koleją, skąd potem jest rozwożony dalej TIRami. Ktoś kto w pobliżu terenu przemysłowego (np. bocznicy kolejowej) buduje dom, a potem ma pretensje, że ma on w pobliżu teren przemysłowy (np. bocznicę kolejową) jest po prostu naiwny uważając, że ma rację, bo jej nie ma.
pewnie ze by sie palilo tylko ciekawe czy jak kolo ciebie by tak bylo to co bys zrobil.Czy czul bys sie tez rewelacyjnie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!